PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963175
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Dzieci moje kochane, niestety nie rozumiecie przesłania tego filmu.Kiedy ten film wchodził do kin to Wy wszyscy sraliście jeszcze za przeproszeniem w majtki.Jak widzę te wszystkie wpisy typu:

-nuda
-usnęliśmy z kuzynką
-chłam
-szkoda czasu

to ręce po prostu opadają...Większość z Was wychowała się na Avatarze,Transformersach i tych wszystkich innych gniotach.Niestety nigdy nie dowiecie się czym jest i było prawdziwe dobre kino dlatego żal mi Was bardzo mocno.Szkoda że nie ma automatycznego plaskacza który otrzymywalibyście od swojego monitora za pieprzenie tych wszystkich głupich tekstów.

pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
extreme61

Ja urodziłem się w 1996 i o dziwo jeszcze nie oglądałem tej klasyki. Jestem pewien że dam ocenę przynajmniej 9/10.
Nie oceniaj ludzi po wieku.

użytkownik usunięty
Flaker

Mimo wszystko dałeś popis twierdząc, że dasz przynajmniej 9/10 tylko dlatego, że film jest klasyką.

ocenił(a) film na 7

Genialniej bym tego nie ujęła ; D Dał popis ..oj dał..

Zniszczarka

mam 14 lat i zakochałam się we filmie ;) tylko jak on plakat przykleił na końcu?? ;(

ocenił(a) film na 10
tinkerbella

jak to jak przykleił? przecież ten plakat był przymocowany tylko górną krawędzią, dolną nie, odchylił go wiec trochę, wszedł w tunel, a potem go puścił:) zagadka rozwiązania:D

ocenił(a) film na 10
tinkerbella

zwietrzył co...

tinkerbella

"we filmie". hahhaha :D

ocenił(a) film na 9

Dzieci :)

O kurde, mocne założenie :) brak słów

użytkownik usunięty
d4rek

Co niby złego jest w tym założeniu? To wy zachowujecie sie teraz jak dzieci. Zacznijmy od tego, że koleś nie trolluje, nikogo nie obraża a robić założenia ma pełne prawo. I do tego nie mówił wcale dlaczego zakłada tak a nie inaczej, po prostu do cholery zakłada panie sergio. Tak samo ja zakładam, że dam jakiemuś klasycznemu staremu filmowi 10/10 i nic wam do tego ;P

Owszem obraża jego cały temat to po prostu hejt na ludzi którzy nie lubią tego filmu. Ja jeszcze nie oglądałem i takie tematy psują mi frajdę z oglądania

Wiek nie ma nic do znaczenia w wiedzy o filmach

to do Falkera było

ocenił(a) film na 10

gdyby była taka możliwość, dałabym "lubię to!" .

ocenił(a) film na 8
mf_loves

Już jest taka możliwość, pokolenie facebooka może się wyżyć;)

użytkownik usunięty
uwieziona

no nie mów,że można dać "lubię to" nawet postom na filmwebie ? ; o ( nie mam fb więc się dziwię ) ;p

ocenił(a) film na 8

Pewnie niedługo i to będzie możliwe:) Na razie można dawać łapki oceną filmów wystawioną przez kogoś i pewnie w innych przypadkach, ja się tylko pytam po co?:) Wg mnie to już niepotrzebna pierdoła. Ten cały facebook też mnie kompletnie nie kręci.

Flaker

no dziecko dało popis. Kłania się konformizm, no ale co się dziwić, u dzieci on jest silny. (btw. 1996 to nie jesteś zbyt młody na ten film?)

ocenił(a) film na 10
lekarzostatniegokontaktu

a dlaczego miałby być za młody?

ocenił(a) film na 10
lekarzostatniegokontaktu

Hmmmm, ja jestem z 1995, i oglądałam ten film 2 lata temu. Nie sądzę, że byłam za młoda, i ocenianie ludzi po wieku jest beznadziejne, to tak jakbym jako 17 mówiła, że każdy 40 latek to impotent, a 60 latek to obsesyjny fan kościoła.

ocenił(a) film na 10
aluzja1117

Dziewczyna kiedy kończy 17 lat to już się tylko starzeje :D znasz takie porzekadło ?

ocenił(a) film na 10
Cobra_Choke

A coś w stylu Facet od 5 roku życia tylko rośnie, och daj spokój, jeśli mam się tak zachowywać w wieku 20 lat to mam przerąbane.

ocenił(a) film na 10
Flaker

krwa... dam 12 bo wszyscy mowia ze klasyka, ze super, ze fajne i w ogole musi byc zajeeee !!

ocenił(a) film na 10
Flaker

Eeee a ja urodziłem się wczoraj i dałem 17/8. Pasuje?

ocenił(a) film na 10
Flaker

Hej, ja się urodziłam w 1996, a obejrzałam i dziesiątkę zostawiłam, Obywatela Kane zresztą też! To, że w mojej szkole są sami idioci, nie oznacza, że ja też muszę być idiotką!

PS: wychowałam się na IndianieJonesie i SW!

esia_221

Wszystko pięknie, tylko po co to napisałaś?
Nie trzeba się chwalić ani nikomu udowadniać, że nie jest się idiotą/idiotką pisząc komentarze jak Twoje. Wystarczy, że Ty o tym wiesz.

ocenił(a) film na 9
Tafta

Najwidoczniej nie wystarcza, skoro piszemy pod takim a nie innym postem.

użytkownik usunięty
Tafta

"Wystarczy, że Ty o tym wiesz." Tak, jasne. Wystarczy, ze ona o tym wie, a potem wszedzie tylko wpisy, ze dzieci nie potrafia tego filmu zrozumiec albo gimbusiarnia nie docenia itd. Juz lepiej, ze napisala i pokazala, ze wiek ma niewiele do rzeczy, tylko raczej podejscie do tego typu filmow. Ogladalm "Skazanych..." po raz pierwszy w wieku 12 lat i jakos nie odnioslam wrazenia, by film nudzil lub byl glupi, a wrecz bylam nim zachwycona. Tak wiec moze nie nalezy ujednolicac, ze wszyscy nastoatkowie sa tak pusci, ze nie docieraja do nich tego typu filmy.

esia_221

dlaczego piszesz ze w twojej klasie sa sami idioci a nie idiotki!? feministyczna kanalio!? ;p

OtoPsycho

Bo jak się pisze o wszystkich to można w rodzaju męskim, żeby się nie rozdrabniać na szczegóły - trzeba było uwarzać na lekcjach polskiego ;D

ocenił(a) film na 10
kiniusia7493

"UwaRZać" mówisz... ;]

keisy

Przepraszam, ale śpiesząc się można strzelić byka niechcący :)

kiniusia7493

trzeba było uważać na lekcjach francuskiego...tfu, polskiego. Powinnaś też wiedzieć że używanie emotikon to kaleczenie naszej mowy. Błędem również jest " rozdrabniać się na szczegóły " - albo po prostu rozdrabniać, albo wdawać się w szczegóły. ehhh te niespełnione polonistki...

OtoPsycho

tfu, feministki

OtoPsycho

Moja polonistka mnie nie poprawiała i Ty też nie będziesz.
" Powinnaś też wiedzieć że używanie emotikon to kaleczenie naszej mowy" - sam ją właśnie nimi kaleczysz.
Poza tym masz chyba jakiś problem ze sobą skoro uważasz, że wszystkie dziewczyny to feministki.

kiniusia7493

Za późno, już cię poprawiłem ;] , i to nie zacząłem, może ja chcę go kaleczyć. - Dałaś ciała, do tego się właśnie nadajecie - do dawania ciała ;D

OtoPsycho

Gratuluję rozumowania.
I skończmy już ten dialog, bo wolę rozmawiać z kimś na poziomie oraz życzę Ci abyś znalazł sobie dziewczynę ( to może wtedy zmienisz o nas zdanie ).
A z Twojej opini odnośnie dziewczyn można wywnioskować, że jesteś napalonym prawiczkiem, któremu wszystkie dają kosza, dlatego wylewasz na forum swoje żale w taki a nie inny sposób.

kiniusia7493

jeżeli ja, nie jestem na poziomie / a w dialogu ze mną sobie nie radzisz/, to powiedz mi - co stanie się gdy zaczniesz ją z kimś, będącym na nim?? '' kiniusia'' tak, to ksywa wskazująca na życiowe doświadczenie...(oraz na słit focie z dzióbkiem w brudnej szalecie)
PS.gdyby nie ten pijany, pryszczaty małolat u ciebie na urodzinach, pewnie dalej nie odważyłabyś się nawet napisać słowa 'prawiczek'

OtoPsycho

"OtoPsycho" - Twoja ksywa jest na pewno na poziomie xD
Nie robię sobie słit fotek, więc jak kogoś nie znasz to się nie wypowiadaj.
I to koniec naszej rozmowy.

ocenił(a) film na 9
kiniusia7493

kiniusia- Kazesz nie poprawiac siebie a sama to robisz;)
OtoPsycho-troche szacunku do kobiet.

ocenił(a) film na 10
kiniusia7493

A ile feministek potrzeba żeby wymienić żarówkę?
Feministki nie są w stanie niczego zmienić.

master_Qba

Brawo!!! Gratuluję geniuszu, bo dużo go trzeba, żeby taki komentarz zostawić -_-

ocenił(a) film na 10
Niki772001

Widzę, że niektórzy nie łapią nawet żartów niskich lotów. Trudno.

ocenił(a) film na 10
kiniusia7493

Po twojich wypowiedziach widc ze jestes gimbuska i robisz slit focie

lemoneq

Wiesz co? Mogłabym wdać się z Tobą w dyskusję, ale mi się nie chce ..., chociaż znając życie będziesz i tak się pruć odnośnie mojej wypowiedzi/odpowiedzi..

ocenił(a) film na 10
kiniusia7493

Hahaha rozbawilo mnie to, ale spoko ja tez nie przyszedlem sie klocic

lemoneq

Cieszę się, że Cię to rozbawiło, przecież śmiech to zdrowie ;]

ocenił(a) film na 10
kiniusia7493

i od razu milsza atmosfera ;)

OtoPsycho

"brudnej szalecie"? ja poprawiasz, a sam nie wiesz, jakiego rodzaju jest słowo "szalet" :P