Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Chore relacje prześladowca-ofiara; psychopaci-Alan. Wejście grozi szokiem, odpowiedź tym bardziej, ale zapraszamy

sunshine_7

Natrafiłem na ten zespół przypadkiem, widzę że jest dość stary, ale nie słyszałem o nim wcześniej (zaiste dlatego, że nie słucham rapu... ;D) Jego teksty są pełne sarkazmu, metafor, gry słów. Mają „drugie dno” i nie ma w nich przekleństw, a to chyba jest niespotykane w takiego rodzaju muzyki... zabawne jest to, że śpiewa rap, a jednocześnie drwi sobie z hip-hopowców... ;D

Zacząłem oglądać Housa dzięki Mittron :D A dzięki Housowi, Hugh Laurie stał się jednym z moich ulubionych aktorów, wcześniej widziałem go tylko w rolach drugoplanowych, więc nie zwracałem na niego zbytniej uwagi. Teraz uważam, że to bardzo utalentowany aktor :D Na czwartek zaplanowałem obejrzeć „Rozważną i Romantyczną”, w tym filmie gra aż czterech moich ulubionych aktorów (teraz także Laurie... :D)

sugmanik

Ja tam kilka razy oglądałam Housa ale jakoś mnie nie wciągnął... jestem wierną fanką chirurgów i tego nic nie pobije nawet Lost:D

kwiat

Wiele osób lubi „Chirurgów” i chyba wszyscy studenci medycyny oglądają ten serial, w każdym razie nie spotkałem jeszcze jakiegoś wyjątku od tej reguły... :D Moim zdaniem film jest dość fajny, ale „dr House” jest lepszy :D
Ps. Zwróciłyście uwagę na te zawirowania w topliście?

sugmanik

właśnie o tym chciałam napisać uprzedziłeś mnie :P I bardzo dobrze że idzie do góry nasz Alan ale się obawiam że moja radość zaraz zgaśnie i okaże się że Alan spadł na 56... niestety na takim miejscu tez był;/

kwiat

przestałam zwracać uwagę na ten ranking bo ma się nijak do rzeczywistości a że niektórzy zakładają po kilka kont tylko po to żeby ich ulubiony aktor znalazł się na pierwszym miejscu to polecam takim osobą udanie się do specjalistów w dziedzinie psychologii lub psychiatrii

sunshine_7

To pewnie dzieci neostrady. My uwielbiamy Alana, ale nie posuwamy się do takich "sztuczek" żeby znalazł się na szczycie <prawda?> Mi starczy, że dla mnie jest number one:D

meAlancholic

Mnie na tej topliście zaskoczył fakt iż wiele osób poprzesuwało się o około 100-500 miejsc...

sugmanik

dla mnie tego rankingu mogłoby nie być

sunshine_7

w ogóle strona filmwebu jest niedopracowana technicznie i treściowo (dużo błędów), choć i tak jest to najlepsza filmowa strona w polsce...

sugmanik

Sun, a ty oglądasz housa? ;D

sugmanik

nie nie oglądam a co ?

sunshine_7

pytam z ciekawości, chciałbym wiedzieć co lubi oglądać taka cudowna osóbka jak ty :D

sugmanik

z tego co pamiętam wiele osób chciałoby wiedzieć
moja odpowiedź : nie nie oglądam

sunshine_7

A ja wiem co lubi Sun... Filmy z Alanem^^ reszty nam raczej nie zdradzi:P

meAlancholic

A_g gratuluje błyskotliwości

sunshine_7

Bo się ludzie zastanawiają^^ A po co? Przecież wiadomo, że nasze słońce nic o sobie nie zdradzi, a bynajmniej tak twierdzi:P

meAlancholic

Bo są tacy, którzy będą próbować to i owo wyciągnąć z Ciebie:D

meAlancholic

A z innej beczki... Pokazałam mamie to zdjęcie Alana
http://yacht.zamok.net/DV/Potter/Posters/Rickman/Thumbs/awfully1sm.jpg
a ona do mnie "Dziecko co ty za ćpunów oglądasz?"

Ciekawi mnie Sun, czy Ty też masz takie zdjęcia Rickmana, których nie powinno się pokazywać?:D

meAlancholic

nie nie mam

sunshine_7

Może to i dobrze...

meAlancholic

zresztą nie sądzę żeby były takie zdjęcia Alana które należałoby ukryć no może poza niektórymi ujęciami z Dark Harbor

sunshine_7

Nie sądzę, żeby trzeba było je ukrywać. To w pewnym sensie świadczy o aktorskiej odwadze Alana:D

meAlancholic

aktorstwo jest a raczej powinno być równoznaczne z odwagą w szczególności aktorstwo teatralne

sunshine_7

Tu się zgadzam^^

meAlancholic

nieważne
ważne jest to ze szukam ikonki żeby sobie zmienić zegar na pulpicie i nie mogę znaleźć nic godnego uwagi

sunshine_7

No to masz naprawdę duży problem Sun ;p

sunshine_7

W końcu się coś ruszyło, a mnie nie było ;(
Ja mam teraz trochę nie fajnie z pracą, bo kończę o 1-2 w nocy, czyli na Polski czas 2-3 i jeszcze 2h drogi do domu... no ale zawszę mogę czytać rano, co wyście nabazgrali ;D

Mittron dalej wakacjuje się w Krakowie z tego co mi wiadomo i ma internet, który bardzo zamula, Alan... Tak więc trzeba czekać na lepszy układ gwiazd XD

Co do rankingu- przyglądam mu się kiedy tylko mogę i to naprawdę jest okropnie pokręcone- teraz AR jest na 19 miejscu, a jeszcze niedawno był na 59... masakra!...

Nela

Nela, ale ty przecież lubisz noc... ;D taka pora powinna być dla ciebie idealna... ;P
A w tym rankingu intryguje mnie też to, że kiedy pierwszy raz zalogowałem się na filmwebie, Alan miał ponad 7000 głosów, a teraz ma niespełna 5500... pewnie kasują te „złe” głosy... ;D

sugmanik

oo widze kwiat, że pojawiasz sie jeszcze na forum ;)
mam pytanie w jakiej miejscowości byłas nad morzem? ;D
jak będziesz miała czas to zagadaj na gg ;D

tynka19xx

miałam problem ale go rozwiązałam

sunshine_7

gratulujemy^^ Nela i tak masz fajnie:D

meAlancholic

Byłam we Władysławowie i właśnie wtedy było "lato z radiem" i był koncert Bajm jezu ale jaja były;p

kwiat

nie ma chyba nic gorszego

sunshine_7

Jest. U mnie będzie już drugi kocert Feel:(

meAlancholic

A_H ja bym w depresje wpadała jakby u mnie grał już drugi raz Feel ( niestety u mnie grał raz i mam nadzieje że to sie już nie powtórzy zbezcześcił słynne MC gdzie odbywają się najlepsze koncerty:/)

kwiat

U mnie też był Feel ;D Ale oni to już chyba wszędzie byli xD
Ha! A ja wtedy na meczu byłam ;D
pozdrawiam
troche nam temat poszedł w strone Feel'a ale nic ;D dla zainteresowanych przypominam tylko że na hogsmeade sa zdjęcia z Nobel Son(premiera) a raczej linki do zdjęc ;p

tynka19xx

tynka zatem dlaczego nie dodasz linków ??

sunshine_7

dodam ;D
http://chris-pine.org/imgs/thumbnails.php?album=72
http://www.gettyimages.com/Search/Search.aspx?contractUrl=2&language=en-US&famil y=editorial&assetType=image&p=rickman%20premiere%20bottle%20shock%2026%20july&sr c=standard#
http://www.wireimage.com/SearchResults.aspx?igi=327233&s=rickman&sfld=C&vwmd=e
to wszystko powinny byc zdjęcia ;))
zwiastun znajdziecie tutaj: http://uk.youtube.com/watch?v=Pia93OMO-Xw
a tutaj jeszcze zdjęcia http://movies.yahoo.com/photos/moviestills/gallery/904/nobel-son-stills#photo1
pozdrawiam xD

tynka19xx

ktoś mu musi w końcu powiedzieć żeby się uczesał bo to się robi nie do zniesienia

sunshine_7

no fakt;p

(za krótki)

sunshine_7

To prawda, mógłby się uczesać... nie zaszkodziłoby też, gdyby rozpiął marynarkę, bo zapięta na jeden guzik pogrubia go... ;)

sugmanik

moze jest zbyt uparty zeby słuchać rad a może nikt mu nic nie powiedział??

sunshine_7

Możliwe, a może po prostu nie zalezy mu na tym jak wygląda;D Może w tym wieku widzi się już cos wyższego, cos więcej niż dobry wygląd na zdjęciach;P Sama w to nie wierze ale może ..?

tynka19xx

masz jakąś teorie na ten temat Sun?? ;D
pozdrawiam

tynka19xx

a tam widzi coś innego w tym wieku
nie chce mu się już dbać o siebie i tyle
a może to kwestia wyrachowania ?

sunshine_7

może taki już z Niego buntownik ;)
<wcale nie za krótki>

tynka19xx

chyba już nie te lata na to żeby kreować się na buntownika

sunshine_7

Fakt, w tym wieku to już się jest spokojnym starym kapciem...

meAlancholic

Alan spokojny? nie chodzi o kreowanie się na buntownika...
może taki jest? wiesz tu niby starszy pan a z drugiej strony ..

tynka19xx

http://chris-pine.org/imgs/displayimage.php?album=72&pos=6

na tym zdjęciu wygląda jakby mu włosy miały zaraz odlecieć:D