Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Chore relacje prześladowca-ofiara; psychopaci-Alan. Wejście grozi szokiem, odpowiedź tym bardziej, ale zapraszamy

kwiat

a forum już nie wystarczy??
pomyśl sobie że ja miałabym pisać bloga nie wiem po co sokoro to co myślę pisze tutaj

sunshine_7

Sun po prostu nie lubi przejawów niepotrzebnego ekshibicjonizmu... ;D

sugmanik

Introwertyczka jak się patrzy:)

sugmanik

powiedźmy

sunshine_7

obejżałam właśnie zwiastun do 6tej części Harrego Pottera i muszę przyznać że bardzo mi się spodobał mam tylko nadzieję że się nie rozczaruję tak jak było z 5tą częścią kiedy zobaczyłam cały film
Mam tez nadzieję że pojawi się kolejny zwiastun i będzie w nim Snape przecież w tej książce jest jednym z głównych wątków
Jednak realizm mówi mi że Alan zagra może z 4 minuty jak zazwyczaj i to będzie wszystko

sunshine_7

Może chociaż w ostatnim filmie dadzą mu trochę poumierać?

sunshine_7

Sun przypominasz mi Severusa Snapa tez taka niemiła ( brak mi tego słowa więc musiałam napisać to), może Rowling znała cię wcześniej i na twojej podstawie napisała postać Snapa ( przyznam mojego ulubionego bohatera)

kwiat

wiesz nie wydaje mi się żebyśmy się znały a może po prostu jej nie zapamiętałam??
żartuję
ja jestem niemiła?? piszę prawdę i tyle a skoro prawda jest nie miła to już nie mój problem
Ja mam nadzieję że dadzą mu trochę pograć bo tylko na to czekam jak czytam HP i są momenty ze Snape to ubolewam że w filmach tego nie pokazują

kwiat

Nawet mi o tym nie mów AH ile o tam ma do umierania zapewne wycieli by tą scenę gdyby nie fakt, że właśnie wtedy przekazuje Potterowi własne wspomnienia

kwiat

I tak zawsze tak pozmieniają wątki, że Severusa prawie nie ma...

meAlancholic

To jest najgorsze on jest najciekawsza postacią a oni ja tak minimalizują i tak śmierć ( brak słów 2 zdania o tym napisała):(

kwiat

oczywiście bo muszą przecież rozwijać losy biednego Harrego który nigdy o niczym nie ma pojęcia
a kogo to obchodzi ??

sunshine_7

słuszne pytanie ;))
przepraszam bardzo ale co kogo obchodza losy tego roztrzepanego chłopczyka z blizną na czole ganiającego z różdżką nie wiadomo po co? W sumie to wiadomo ale go nie lubie, nie wzrusza mnie i w ogóle jestem na nie. A w ogóle to proponuje zmienic tytuł na Severus Snape i poświęcic całą uwagę tej jakże ciekawej i intrygującej postaci.
A co xD

tynka19xx

też kiedyś o tym myślałam
na początku Alan grał tam dla pieniędzy dopiero po pojawieniu się 7 części przyznał sie że teraz dopiero wie dlaczego to robi

sunshine_7

Powinna zostać napisana książka o Snapie a potem nakręcić film na tej podstawie i by sie Alan nagrał ;)

kwiat

tylko nie wiadomo czy wyraziłby na to zgodę
z drugiej strony być uwięzionym przez jedną postać i bycie kojarzonym przez większość osób tylko z tą postacią jest raczej deprymujące

sunshine_7

A ja już sę napaliłam na premierę 'Bottle Shock' w UK, a tu...
No ale trudno... czekam... może się pojawi również w Londynie??? Mam taką nadzieję... (nienawidzę błędnych informacji :/)
Wczoraj rano oglądałam sobie nowy trailer z HP i... no nie wiem... czegoś innego się spdziewałam... (ale nie liczyłam na Rickmana tam- to by było zbyt piękne)
Dzisiaj wolne ale nie będę robić poszukiwań XD, tylko może 'Mesmera' sobie oglądnę ^^

Nela

Jest tu kto? Zastanawiam się w jakiej roli chętnie bym zobaczyła Alana i doszłam do wniosku, że powinien zagrać niewidomego. Ciekawa jestem jakby wyglądał z "martwymi" oczyma?

meAlancholic

jestem ja
byłam zajęta objeżdżaniem jednej z użytkowniczek na innym temacie
Alan niewidomy ?? koniecznie musiałby być dramat lub melodramat

sunshine_7

No widzę co tam jej napisałaś i zgadzam się:P A może być i melodramat... A Ty w jakiej roli chcesz go zobaczyć?

meAlancholic

A co do Twojego pytania o photoshop- takich rzeczy nie robiłam więc nie mam pojęcia:P

meAlancholic

nigdy się tym tym głębiej nie zastanawiałam ale kiedyś miałam taki pomysł żeby ustawić go w roli kamerdynera
ale takiego specyficznego który byłby tajemniczy i jeśli to byłby mój film zapewne sypiałby z panią swojego domu
miałaby może z 40 lat ale wszystko owiane by było tajemnica
scenariusz banalny ale można byłoby spróbować

sunshine_7

taa to brzmi troche jak niania 2 (fabuła troche, a nawet troche bardziej niż troche zmieniona ale to było moje pierwsze skojarzenie)
trochę oklepane ale przy dobrej realizacji, doborze aktorów moze coś by z tego wyszło ;) swoją droga ciekawy temat sie zaczął
a co do objeżdżania to też sie zgadzam xD Jak zobaczyłam wypowidź padłam xD oj no ale nie czepiajmy się, widziała w końcu 3 filmy! wierzycie?!
Nie no przepraszam jeśli kogoś uraziłam, nie chce iśc na noże ani łyżki po ostatniej dyskusji na temat " och zabije cię łyżką, nie to ja zabiję cię pierwsza, buhahah chyba żartujesz chciałabyś, ale Alanowi to byś sie dała wypatroszyc łyżką, ta chyba ty ble ble ble"
Sun, Kwiat and di aders ;* pozdrawiam całuje i inne takie miłe gesty przesyłam ;D prosze się nie obrażac, nie oburzac i żadne takie
akurat takie mam dzisiaj jakieś dziwne skojarzenia
;* pozdrawiam

tynka19xx

niania 2 nie sądzę
zapewne akcja działaby się na początku XX wieku i nie było by tak kolorowo jak w serialu którego główna bohaterka siada na biurku swojego pracodawcy

sunshine_7

Ja tez bym chciała zobaczyć go niewidomego coś w stylu "zapachu kobiety" i oczywiście musiał by mieć jakieś 40 lat ...:P

kwiat

Szkoda, że nie było mnie wczoraj jak Sun wjeżdżała na ta nową Monisie czy jakoś tak ...no nic zawsze wiedziałam, ze nasz Sun jest wybuchowa i lubi sobie powrzeszczeć na innych ale kurcze to był "świeża krew" mogła jej trochę darować.. Fakt ze trochę mnie zatkało z tymi 3 flamami ale przecież nic innego nie napisała oprócz tego że jej się podobał najbardziej w roli Seva...

kwiat

Jeszcze w jednej roli chciała bym go zobaczyć w roli płatnego mordercy ( ale musiał by być bardzo bardzo brutalny....)

kwiat

kwiat ja na nikogo nie wrzeszczę tylko dobitnie zwracam uwagę jeśli już musimy to jakoś nazwać
musiałam to zrobić bo zaczęło wiać nudą

sunshine_7

Kwiat chyba chce jakąś awanturę:P Mi starcza burza za oknem:D

meAlancholic

tak sie składa że tutaj gdzie teraz jestem też zaczęło padać

sunshine_7

Dzisiaj chyba w całej Polsce...

meAlancholic

cisza i spokój
dzisiaj akurat jej nie potrzebuje

sunshine_7

Ciszy? A mi by się bardzo przydała^^

meAlancholic

Awanturę? ależ oczywiście że nie po prostu staje w obronie słabszej i tyle... no cóż z sun ciężko jest wygrać szczególnie gdy nie ma się poparcia:)

kwiat

kwiat a jakiego rodzaju poparcia potrzebujesz ??

meAlancholic

Tak jak A_g też chciałbym zobaczyć Alana w roli niewidomego, jeszcze gdyby był sarkastyczny i niemiły dla otoczenia, to już w ogóle byłoby świetnie ;D Mógłby też zagrać w filmie o podobnym klimacie jak "Krzesło reżysera" XD

Jestem ciekawy, co wyjdzie z filmu "The Villa Golitsyn", nie za bardzo podoba mi się opis, rola Rickmana też dość dziwna... ale nie podobał mi się też opis Sweeneya, a teraz to jeden z moich ulubionych filmów... :D

sugmanik

dobrze zatem zgodzę się na role niewidomego tylko kto dopracuje scenariusz ??

sunshine_7

I tu się pojawia problem. Większość scenarzystów niezbyt utalentowana niestety:P

meAlancholic

sama stwórz scenariusz póki co tylko my będziemy o nim wiedzieć

sunshine_7

Może kiedy indziej^^Teraz raczej czasu na pisanie scenariuszy nie mam:D

meAlancholic

mi nie chodziło o dosłowne pisanie scenariusza tylko o to żebyś przedstawiła nam swoją wizję

sunshine_7

ohh tak płatny morderca, bardzo brutalny morderca
dobry pomysł kwiat ;D
Swoją drogą jestem też bardzo ciekawa jak będzie wyglądała nowa produkcja "The Villa Golitsyn" :)
może byc ciekawie ;D
pozdrawiam

tynka19xx

black-white-waterdry ad o co tu w ogóle chodzi ta osoba ma jakiś problem ze sobą że zajmuje się analizowaniem innych
ja sie już do tego przyzwyczaiłam ale czego chce od was??
co nuda robi z ludźmi ja naprawdę nie moge się nadziwić

sunshine_7

Sun, jesteś zła, bo ktoś inny miał czelność śmiać się z forumowiczów… ;D Wypowiedź black-white-waterdry ad jest równie złośliwa, jak wiele twoich komentarzy...
Przedstawiła nas w krzywym zwierciadle, ale to jest nawet zabawne...

sugmanik

nie nie jestem zła po prostu sądziłam że tylko mnie się ludzie czepiają ale żeby was to już nie przyszło mi do głowy

sunshine_7

poza tym ja nie robię analizy postaci tak jak ona
że tak powiem drwię na bieżąco

sunshine_7

dzięki niej to forum się trochę ożywiło, ale jeśli będzie chciała na tym forum spokojnie rozmawiać, musiałaby założyć nowe konto ;)
czyżby jakieś pojednanie Sun-Kejt, Kaliope? ;D

sugmanik

nic mi o pojednaniu nie wiadomo
zabawne jest to ze kiedy nawet staram się napisać coś bez jakiej kolwiek złośliwości one myślą że i tak jestem złośliwa właściwie to kejt

sunshine_7

wyrobiłaś sobie renomę ;D

sugmanik

600 postów
czy ja wiem nie nazwałabym tego renoma a może nie wiem
jednak budzę złe skojarzenia pomijając ciebie bo to co napisałes o mnie na tamtym temacie nie powiem zdziwiłam się