PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99027}
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 235973
5,3 38 krytyków
Skazany na bluesa
powrót do forum filmu Skazany na bluesa

Dla nieciekawego filmu o nieciekawym człowieku, który ćpał, krzywdził rodzinę, a w dodatku pisał grafomańskie teksty na poziomie smutnych licealistek? W dodatku wielu ludziom wydaje się, że ten plebejski festyniarski rock w stylu studencko-juwenaliowym jest bluesem (ba! - klasyką bluesa), a to już czysta kpina.

A sam film? Zbyt tendencyjny, mało odważny, po prostu nudny. NAWET o Ryśku dałoby się nakręcić coś ciekawego (pytanie tylko, po co).

doorshlaq

'chyba nie rozumiesz. Jesteś nastoletnim śmieciem bez gustu, nieumiejącym pisać po polsku i nieznającym dobrej muzyki, więc jak może mnie obchodzić twoja opinia?" i to jest własnie odzywka na twoim niskim poziomie. " Swoją drogą Riedel nie jest wiele lepszy od Boysów, to podobny poziom bezgustu" ile razy mam ci powtarzać, ze nie zestawia się razem kogoś, kto robi inna muzykę, zanim to do twojego możdźka dotrze.'Aha: naprawdę uważasz, że ktoś uwierzy, że taki ćwok jak ty ma więcej niż szesnaście lat? " naprawdę myślisz, ze ktoś uwierzy , ze taki idiota jak ty skończył przynajmniej przedszkole?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
doorshlaq

i to jest własnie twoja psuedokultura osobista, grzeczniej chłopczyku.

doorshlaq

nie zestawia się razem kogos kto tworzy inną muzykę naucz się tego wreszcie."O twoim intelekcie (i prawdopodobnie wieku, obstawiam, że jesteś na początku liceum) świadczy to, że automatycznie uznajesz, że każdy, kto nie słucha wycia Riedla, od razu musi słuchać czegoś jeszcze gorszego" za tyo i JJm próbowaliscie wmówić na innym wątku, że ci co słuchaja dżemu sa nic nie warci, co także swiadczy o waszym intelekcie ( OBSTAWIAM, ŻE JESTEŚCIE JESZCZE W PRZEDSZKOLU).

michalzawiski

A dlaczego nie zestawia się różnych gatunków muzycznych? Kiepski rock, kiepski blues i kiepskie disco mają przecież coś wspólnego - to, że są kiepskie. Dlatego mogę zestawiać Biebera z Dżemem. A ci, co słuchają Dżemu, może jako ludzie są coś warci, ale ja oceniam nie ich, tylko ich brak gustu.

doorshlaq

Nic dalej nie rozumiesz. szkoda tylko, ze nie oceniasz swojego braku gustu.

michalzawiski

jak zwykle. podałem argument, a idiota zawiski zamiast odpowiedzieć na niego, tylko mnie wyzywa.

doorshlaq

szkoda tylko , ze tego argumentu nie widze. "a idiota zawiski zamiast odpowiedzieć na niego, tylko mnie wyzywa" ja cie w poscię wyzej nie obraziłem, ale trudno wymagac od osoby nie umiejacej czytać, jakiegokolwiek wysiłku inelektualnego.. Przypominam nie chcesz być obrażany, to sam nie obrażaj

michalzawiski

wiem, że nie widzisz argumentu, to właśnie twój słynny problem. nie umiesz odpowiedzieć, więc szczekasz. I obraziłeś mnie, sugerując, że nie rozumiem i nie mam gustu.

Pisze się "nieumiejącej".

ocenił(a) film na 9
doorshlaq

jestes straszny prowodyrem,i zerowym przeciwnikiem dla mnie .michalzawskiego czy animira.
dobrze ci radze skonczyc ta nierowna walke!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Jam_Jest_Masakrejszyn

genialne,wrecz blyskotlie porazajace swa madroscia! .... a nie to tylko stek bzdur ze slabym przykladem.

Jam_Jest_Masakrejszyn

jesteś chory człowieku. twój zerowy poziom wszyscy znamy, dla mnie, sanczopansy, czy animira jesteście żadnym przeciwnikiem.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

rzeczywiście, żeby być przeciwnikiem na poziomie szanczy i przede wszystkim ciebie trzeba być jąkającym i śliniącym się pacjentem zakładu na kochanowie (nie obrażając jąkających i śliniących się pacjentów tegoż zakładu)

ocenił(a) film na 9
Jam_Jest_Masakrejszyn

jak juz wspominasz mnie w tej mizeri ,ktora zapewne okreslasz jako zajefajne teksciory (post/komentarz) to racz nie przekrecac mojego nicku,chyba ze to jest dla ciebie prog nie do przeskoczenia?

sanczopansa

kup sobie słownik. niestety, mózgu nie kupisz

doorshlaq

wszyscy wiemy , że mózgu się nie kupi, widać to po tobie.

michalzawiski

riposta na twoim poziomie

ocenił(a) film na 9
doorshlaq

ale slabe to bylo,nastepnym razem sobie daruj ,jak masz mi wyjezdzac z czyms takim.lol

sanczopansa

ja tylko się troszczę o język polski

doorshlaq

zatroszcz się o swoją wiedzę i kulturę osobistą wszyscy na tym skorzystamy.

michalzawiski

to nie ja zacząłem obrażać ludzi, to mnie na początku obrażano - zobacz pierwszą stronę. Moja wiedza jest natomiast w porządku, martwię się o twoją.

doorshlaq

wyzwiska zaczęły się od ciebie. zważywszy na to jakie głupoty wypisywałeś i wypisujesz, radze ci jednak się martwić. Bo pleciesz, a ja mam tylko ubaw z ciebie.

ocenił(a) film na 7
doorshlaq

Przeczytaj może najpierw pierwsza stronę. Ty pierwszy zacząłeś się naigrywać z Michała. Nikt cię nie obrażał, ba był nawet pewnie bardzo kulturalny użytkownik który zapytał cię co według ciebie jest lepsze od Dżemu. Ty nie raczyłeś mu odpowiedzieć, zrobił to kto inny.

Little_Jacob

Swietnie, a teraz ja Ci cos powiem. Doorshlaq nawet jak przeczyta to a) nie zrozumie, b) zrozumie ale sie z tym nie zgodzi, c) nawet jeśli się zgodzi to i tak sie do tego nie przyzna.

ocenił(a) film na 7
michalzawiski

Raczej b. On ze zrozumieniem nie ma problemu. Jest jednak uparty i cyniczny przy czym także inteligentny.

Little_Jacob

to ciekawe jak go wyprowadzić z tego błędu?

ocenił(a) film na 7
michalzawiski

Moim zdaniem się nie da. On patrzy na świat z innego punktu widzenia i to że nie podoba mu się Dżem nie jest niczym złym. (Może równie dobrze zwyczajnie kłamać). Na pewno znajdziesz wielu takich głównie w młodszym pokoleniu które nie wie kto to był Rysiek Riedel ( ja jestem z młodszego ale lubię te zespół). To co on robi na forum raczej nie ma na celu uderzać w osobę Riedla i zespołu Dzem tylko w Ciebie bo Doorshlaq wiedział że bardzo szybko odpowiesz w tym temacie. Moim zdaniem należy go olać bo on robi to specjalnie a potem odwraca kota ogonem że niby ty go wyzywasz i się zaczynasz.

Little_Jacob

ale mi nie chodzi,o to ze dżemu nie lubi, tylko o to że uparcie tkwi w błędzie. najpierw była kłotnia o znaczenie wyrazu "zaćpać się". wytłumaczyłem mu to podałem mu nawet definicje z dwóch różnych słowników, a ten dalej upiera sie przy swoim. Potem była rozmowa o nałogach, gdzie tłumaczyłem mu że z nałogu nie da sie wyjść przy pomocy silnej woli. jakos to przyjął. w między czasie była rozmowa o narkomanii, konkretnie o jej rodzajach, gdzie też upierał się, ze narkomania to nie choroba, a alkoholizm nie jest rodzajem narkomanii. dopiero jak mu podałem link do artykułów, to przyznał mi racje, a potem temu zaprzeczył

ocenił(a) film na 7
michalzawiski

Jak już wspominałem to człowiek cyniczny, uparty a także egoista. Widać po jego wypowiedziach. Lubi wciągać Cię w długie bezcelowe dysputy przy czym koncentruje się na rzeczach małych ale wymagających posiadania pewnej wiedzy. On chcę cię wciągnąć w długie kłótnie bez sensu żeby ukazać swoją "wyższość nad Tobą" której jednak nie ma. Nie chce przy tym wyjść na debila ale popełnia moim zdaniem świadome błędy w taki sposób że człowiek nie posiadający wiedzy jest w stanie mu uwierzyć. Szczerze co do definicji słownikowej to sam nie wiedziałem który z was ma rację. To wszystko po to abyś z nim dyskutował. Tak tak wiem trochę pofantazjowałem ale dla mnie to ma trochę sensu.

Little_Jacob

tak tylko, że potrzeba było dwóch gosci, żeby zmusić go do podania argumentów, a przez cały czas twierdził, że padły, z nałogami było to samo.

ocenił(a) film na 7
michalzawiski

Świata nie zmienisz takich ludzi jest dużo. Sam znam wielu. Nie warto się nimi przejmować, a nawet należy uważać aby nie stać się kimś takim. Jak w piosence Dżemu "Partyzant":
"Tak walczę ze złem
A zło rośnie we mnie z każdym dniem
Jaki w tym sens
Gdy zabijam
Czuję się lżej
I coraz mnie mniej
A zło rośnie we mnie z każdym dniem
Jaki w tym sens
Jaki sens..."
Moim zdaniem nadaję się także i do tej sytuacji

Little_Jacob

lepiej bym tego nie ujął, ale i tak wiem mniej wiecej jakiej wypowiedzi mogę się spodziewać jesli chodzi o doorshlaqa.

ocenił(a) film na 7
michalzawiski

Nie dziwię się. Po tej wypowiedzi: "no ale fani dżemu SĄ bez gustu, a ja nie :_(" miałem ochotę dać mu w twarz. To jest właśnie typowy przykład tego co on robi.

Little_Jacob

to akurat był cynizm, ale moim zdaniem takie są fakty. Co do słowa "zaćpać się" kilka razy wyjaśniliśmy już michałowi, o co chodzi. Zapytaliśmy też go o definicję z książki bądź słownika papierowego, a NIE internetowego. Nie podał żadnej, wstawił tylko linka do wikipedii. Stąd dowód, że nie czytał żadnych PRAWDZIWYCh książek na ten temat i że nie ma słownika poza Internetem.

doorshlaq

a zatem proszę o pewien obiektywizm, przyznajesz mu rację tylko dlatego, że się z nim zgadzasz, a nawet nie zastanowisz się nad tym, co ja piszę. Widzę, że jesteś dużo inteligentniejszy od Michała, więc proszę Cię o rzeczową dyskusję, inną niż to przekrzykiwanie z zawiskim.

ocenił(a) film na 7
doorshlaq

Lubię Michała a Ciebie po prostu nie znam. Co do tego zaćpać się to wcale mu nie przyznaję racji. Po mojemu powinien trochę przystopować bo na takie kłótnie czasu szkoda. Napisałem że nie wiem i nie będę się na ten temat udzielał. Do czasu kiedy to sprawdzę w słowniku ale nie internetowym to taki nie ufam.
Ale weź powiedz tak szczerze czy zakładając te temat wiedziałaś że Michał tu napiszę?
Co do wyzwisk to mogłem coś przeoczyć sprawdzę jeszcze raz.
I nadmienię że nie chcę się tobą (wami) kłócić o jakieś durnoty, chociaż zdenerwowała mnie jedna z twoich wypowiedzi. Jednak nie jesteś wcale trollem jakich wielu a tym portalu bo twoje wypowiedzi maja sens, ale jesteś cyniczny :D

Little_Jacob

Nie wiedziałem, że michał tu napisze. Chciałem z nim po prostu porozmawiać, a że wyszło jak wyszło, to wina mojego cynizmu i michałowej nieumiejętności argumentowania.

doorshlaq

"Co do słowa "zaćpać się" kilka razy wyjaśniliśmy już michałowi, o co chodzi" w tym problem,że ty nic nie wyjaśniałeś. "Nie podał żadnej, wstawił tylko linka do wikipedii" nie ściemniaj bo to były linki do słowników SJP i PWN

michalzawiski

no były, były, ale do internetowych słowników. a poza tym wyjaśniałem ci, możesz sobie przeczytać parę stron wcześniej.

doorshlaq

to nie były twoje wyjaśnienia , tylko głupie upieranie, chociaz dobrze wiesz, ze racji nie masz.

michalzawiski

no i znowu na moje wyjaśnienia spotyka mnie post w rodzaju "chyba ty". no to masz: to było TWOJE głupie upieranie, chociaz dobrze wiesz, ze racji nie masz.

Little_Jacob

no właśnie przeczytaj dokładnie, na pierwszej stronie to zawiski wyzywa mnie pierwszy (cytat: "nie ma to jak sie posmiać z głupoty doorshlaqa"). Co do reszty masz rację.

doorshlaq

nigdzie na pierwszej stronie cie nie wyzwałem. a jak już czytasz to czytaj uwaznie, to była odpowiedź na post panajapko. To po pierwsze. Po drugie to już z tego co pamiętam trzy osoby ci mówiły, że to ty zacząłeś pierwszy te pyskówkę, a ty dalej twierdzisz, ze czarne jest białe. Może wreszcie pora przyznac się do winy.

michalzawiski

co z tego, na czyją wypowiedź była to odpowiedź, skoro wyzwałeś mnie? Przecież nawet cytat podałem, a ty nadal kłamiesz. Mnie trzy osoby mówiły, że zacząłem, a tobie pięć czy sześć, więc może pora przyznać się do winy.

doorshlaq

" co z tego, na czyją wypowiedź była to odpowiedź, skoro wyzwałeś mnie?" nie wyzwałem ciebie zrozum to wreszcie. "Mnie trzy osoby mówiły, że zacząłem, a tobie pięć czy sześć, więc może pora przyznać się do winy." no i zgubiłes sie w tym swoim kłamstwie, bo mi 5 czy 6 osób nie mówiło, że to ja zacząłem cie wyzywać.

michalzawiski

nazwałeś mnie głupim, więc mnie wyzwaleś.

doorshlaq

nie nazwałem, cie głupim, czytaj uważnie, wyśmiałem, tylko brak twojej wiedzy i upór.

michalzawiski

pisałeś o mojej głupocie, więc nazwałeś mnie głupim ("nie ma to jak sie posmiać z głupoty doorshlaqa")

doorshlaq

głupota, to niedostatek rozumu,a wyzwisk używamy w celu wyrażenia swoich negatywnych uczuć do adresata. jak więc widzisz nie wyzwałem cie.