Dla nieciekawego filmu o nieciekawym człowieku, który ćpał, krzywdził rodzinę, a w dodatku pisał grafomańskie teksty na poziomie smutnych licealistek? W dodatku wielu ludziom wydaje się, że ten plebejski festyniarski rock w stylu studencko-juwenaliowym jest bluesem (ba! - klasyką bluesa), a to już czysta kpina.
A sam film? Zbyt tendencyjny, mało odważny, po prostu nudny. NAWET o Ryśku dałoby się nakręcić coś ciekawego (pytanie tylko, po co).
"rock w stylu studencko-juwenaliowym jest bluesem (ba! - klasyką bluesa), a to już czysta kpina." to wielu ludzi kocha i ubóstwia tą kpinę. Ja z pewnością. Sorry.
Jeśli zaś chodzi o film: jest moim zdaniem bardzo dobry. Cała historia jest bardzo ale to badzo ciekawa. Rysiek był ciężką postacią, nie miał łatwo w życiu, ale muzyka, ale właśnie TA muzyka dawała mu siłę życia.
masz racej wielu ludzi to poprostu prostaki (mam na mysli ciebie ,zebys zaraz nie odwracal kota ogonem,kolejnym blyskotliwym komentarzem)
z wściekłości już trafiasz w złe klawisze, uważaj bo zaplujesz monitor, a mam nowego nie kupi.
i co brzdacu,zrezygnowales ze swoich smiesznych postow?czy moze brakuje ci towarzystwa durszloka?a moze pojoles w koncu ze nie masz racji?he??
ja umiem czytać i mam wiedzę, czego nie można powiedzieć o tobie. ponawiam prośbę: napisz choć RAZ coś z sensem, albo podaj jakiś argument, może odpowiedz na moje na przykład
"ja umiem czytać i mam wiedz" a to dziwne bo za każdym razem wykazujesz braki w tym. "może odpowiedz na moje na przykład" na twoje co ? prowokacje czy wyzwiska?
masz poczucie humoru, pewnie koledzy z gimnazjum strasznie by się śmiali z tego. Aha, pisze się "pseudoznawco", a po przecinku stawia się spację.
dziekuje za lekcje pol w pigulce, szkoda ze nie miales w podstawowce(bo zakladam ze jeszcze sie w niej meczysz) leckcji muzyki ,wtedy wiedzialbys co to jest:)
a czemu zakładasz, że nie wiem nic o muzyce? swoją drogą miałem ją w podstawówce, wtedy jeszcze nie było cię na świecie.
argumentów sie nie zbija, tylko sie je podważa, co już dawno zrobiłem, a ty się nawet do tego nie odniosłeś.
błąd - nie podważyłeś mojego argumentu, tylko cały czas kłamiesz, że to zrobiłeś, choć każdy może sobie przeczytać, że to moje argumenty są ostatnie. Potem były już tylko wyzwiska z twojej strony.
najpierw naucz sie czytać, a potem komentuj. Wyzwiska to były z twojej strony, ja ci tylko odpowiadam.
najpierw naucz sie czytać, a potem komentuj. Wyzwiska to były z twojej strony, ja ci tylko odpowiadam.
gadka mu się skończyła to musi, coś wypomnieć. Powtarzam nie będę wam cytatówpodawał, skoro ty i doorshlaq nie macie pojecia o narkomanii.
A ja bym teraz radził żebyście wszyscy się zamknęli. Dziwi mnie że żaden jeszcze moderator nie wlepił wam takiego bana że głowa mała. Święta trójca czyli michalzawiski, doorshlaq i Jam_Jest_Masakrejszyn uważają się za najbardziej dorosłych na całym filmwebie. Fakt ja sam nie jestem dorosły ale wiem co to jest wypowiedź na poziomie. Jeśli chcecie być najmądrzejsi to dlaczego się nadal wykłócacie?? Po mojemu mądrzejszy głupszemu powinien odpuścić, chociaż w tej dyskusji ciężko powiedzieć kto jest mądrzejszy a kto głupszy. Sami już sobie oceńcie, chociaż znając życie, narodzi się nowa dyskusja przez kolejne 300 tematów. Czytając te komentarze, prosi się w duchu adminów żeby wam ograniczyli dostęp do Filmwebu. Chociaż pewnie już zawładnęliście całym internetem. Naprawdę ludzie wasz intelekt ( przepraszam że używam takiego trudnego słowa dla Świętej trójcy) mówi sam za siebie. KOŃCZ WAŚĆ WSTYDU OSZCZĘDŹ.
popieram! jednak co do michalzawiski to uwazam ze jest po 'dobrej' stronie barykady,pruboje oswiecic umysly ciemnocie ,panujacej na fw.
Ale czy on nie widzi że to tak samo jakby trzasnął grochem o ścianę? Przez to że on chce ich ,nawrócić' też tworzy się śmietnik bo ani to większego sensu nie ma i ludzi denerwuje.
Doorshlaq szacun za upór.
Abyś oszczędził swój zapewne cenny czas, radzę – odpuść. Pan Zawidzki to tak twardy elektorat, że jakiekolwiek, nawet najbardziej oczywiste argumenty, po prostu do niego nie docierają. Osoba, która przez pół życia ćpa nie umiera przez cyt. „zaćpanie”, tylko z powodu niewydolności serca, na które narkotyki nie miały żadnego wpływu:) Podobnie jest ze skrajnymi alkoholikami. Ich nie zabija wódka, tylko np. niewydolność nerek lub marszczyca wątroby. Palaczy nie zabijają papierosy, lecz nowotwór płuc. Podążając tokiem myślenia pana Zawidzkiego, aby paść śmiertelną ofiarą narkotyków, trzeba dostać w głowę, kilogramową paczką hery, spadającą z samolotu, szmuglującego kokainę z Kolumbii:)
PS. Dzięki za poprawę humoru. „Riposty” Michała, to komedia w najczystszej postaci:)
ment0r to było bardzo dobre wyjaśnienie, jako jedyny tutaj podsumowałeś wypowiedzi na ponad 300 tematów. Ale jeśli ten Wielki Myśliciel jeszcze się odezwie, to osobiście go tak zgłoszę że się nie pozbiera.
No, już co najmniej sześć osób pisało ci, że nie masz racji, natomiast popiera cię tylko jeden chamski szczeniak, ale do ciebie nadal nie dociera, że się mylisz i obstajesz twardo przy błędzie. Poza tym nie ucz innych zaglądania do książek - prosiłem cię o cytat z książki już na początku, a ty nie podałeś go, co dobitnie udowodniło, że sam do książek nie zaglądasz.