Hej. Wiem, że to bardzo głupie pytanie z mojej strony, ale chciałabym zapytać o ilość odcinków "Czerwonego Orła". Otóż na wielu stronach widnieje liczba 51 (po 13 odcinków w sezonach 1-3 i 12 odcinków sezonu 4.). Zaś tutaj, na filmwebie, liczba ta wzrasta do 63. To ile ich w końcu jest i jaka ilość w danych seriach?
Z góry dziękuję i pozdrawiam. :)
W Polsce odcinki trwają max 55 min a w Hiszpanii 1,5h. U nas 1 sezon ma 17 odc, 2 sezon 18 odc, 3 sezon 19 odc, a 4 sezon 18 odc. Niektóre sceny gdy są brutalne to je wycinają albo skracają ja polecam chociaż raz oglądnąć po Hiszpańsku tu jest strona (ja z niej korzystam): http://www.rtve.es/alacarta/videos/aguila-roja/aguila-roja-t1-capitulo-1/383800/
Naprawdę widziałam różnicę niekiedy większą, a niekiedy mniejszą, ale mogę cię pocieszyć że wszystkie walki Czerwonego Orła są w całości (tak mi się wydaję) ja aktualnie oglądam 3 sezon po Hiszpańsku bo po polsku już skończyłam :) :)
Ja też na początku pytałam jak zaczęła się moja przygoda z AR więc jak masz zawsze jakieś pytania to pisz.... :) :)
Dziękuję Ci bardzo serdecznie! Kurcze, widziałam tylko 13. odcinków pierwszego sezonu, bo na większości stronach tak właśnie jest.. ;/ No nic, będę szukać. I dziękuję za hiszpańską wersję. ;)
Oj, na AR oglądałam już na TVN7, ale wcześniej nie mogłam nigdzie znaleźć na internecie, kiedy już tv przestało emitować, więc zaczęłam oglądać 3 dni temu. xD
Ja wszystkie odcinku ściągałam z chomiczka (muszę tak napisać bo nie mogę ci podać dokładnie bo wyskakuję mi że mam treść niezgodną z regulaminem) tylko że tam transfer musiałam kupować i trochę mnie to kosztowało ale czego nie robi się dla Orzełka :) :)
Ja w tv mało co oglądałam bo wracałam z budy wtedy kiedy już kończył się serial także od maja ścigałam i oglądałam i skończyła już ale dalej oglądam bo to się nie znudzi
Pisałeś, że są odcinki z których są powycinane brutalne sceny. Czy jak ściągałeś z tego chomiczka to tam też są te brutalne sceny powycinane ??? Czy są to całe odcinki ???
Jestem kobietą.....
Z chomiczka są takie odcinki jak były w tv u nas,96 jedynie na hiszpańskiej stronie oglądałam w całej wersji i po hiszpańsku, a strona z której korzystałam to jest w 1 mojej odpowiedzi na zadany temat.
Dzięki za podaną stronę. Przynajmniej cały serial sobie obejrzę. Uśmiałam się na "dzień dobry". No faktycznie to trochę brutalna scena, kiedy pomarańcza wpada między nogi Komisarza a Cata musi ją stamtąd wyciągnąć. To jest żałosne, że powycinali sceny i przez to serial się skrócił. Nie zdziwię się jak tak postąpią z 5 sezonem. W innych filmach niekiedy sceny są gorsze a nikt ich niewycina. To tak jakby powycinać brutalne sceny z filmu „Teksańska masakra piłą mechaniczną”.
No na pewno są inne sceny :D Dzisiaj zaczęłam oglądać na tej stronie co podałaś.
To jest żałosne. Ciekawa jestem czy chociaż telewizja tvn 7 uprzedziła widzów, że odcinki są skrócone ??? A może wcale nie poinformowali o tym widzów ???
Nie ma za co :)
Na te pytania ci nie odpowiem bo ja orła zaczęłam oglądać jak kończył się 4 sezon w tv więc mi net wtedy tylko został :)
Ja muszę wrócić do oglądania bo ostatnio czasu jakoś brakowało ;p
ja też zła jestem że wycinali sceny.....
Możliwe że się uda. A skąd wiesz że ma być we wrześniu na jakiej stronce to znalazłaś ? Podasz mi linka ? a w Polsce czy w Hiszpanii ma być we wrześniu ?
Poszukam. Wiem, że gdzieś to wyczytałam.
Coś takiego znalazłam.
Nowy sezon rozpoczyna się w Hiszpanii 7.01.2013 r.
Piąty sezon jest od 23 stycznia 2013 w Hiszpanii.
Na Wikipedii pisze tak - Se espera que sea estrenada en primavera del 2013 (posiblemente después de finalizar la tercera temporada de Gran Reserva). Ukaże się na wiosnę 2013 (prawdopodobnie po zakończeniu trzeciego sezonu Gran Reserva).
Pożyjemy zobaczymy. Ale na pewno tvn7 znowu pousuwa sceny.
Jeszcze jedna data teoretycznie 8.04.2013 w Hiszpanii
Ale to wszystko jest pod znakiem zapytania.
No ja właśnie też wpadłam dziś na pomysł, by ściągnąć. Zobaczymy. Ale dziękuję Ci za wszystko! :)
I oczywiście, zgodzę się - to się nie znudzi. :D
Nie ma za co jak coś to pisz pomogę ile będę mogła :) :) Ale jest tu na forum jeszcze 1 osoba co wie więcej ode mnie jak coś to ona na pewno ci odpiszę :) :)
A skąd będziesz ściągać????
Chomik, to raczej popularne, i bezpieczne, no i jest pewność że ci się ściągnie :)
Jeżeli chodzi o dane Serialu, to bardzo różnie, w innych krajach jest różna długość odcinków, w Hiszpanii jest nawet półtorej godziny, u nas niecałe półtorej, gdzie indziej długość jest jeszcze inna, zależy tylko od strony telewizyjnej stacji , i godzin emisji, u nas padło popołudniami i powtórki rano, także bardziej odważne sceny, i te w których jest przemoc, wycinają bo obowiązuje Pegi info + 12, całe szczęście że AR był emitowany w Polsce, bo serial był masakryczne powycinany.
Wszystkie dotychczasowe odcinki 4 Sezonów ( jak narazie bo 5 w drodze ) zawiera po 63 odcinki w pełnych wersjach to jakieś 560 h oglądania :)
Stokrotka ma rację i co do reszty postów się zgadzam :)
Pytaj jakby co :)
Pozdrawiam :)
Dziękuję Ci bardzo za wszystkie informacje. Widzę, że to Ty jesteś ową osobą, o której wspominała Stokrotka - że wie więcej od niej. ;)
Gdybym czegoś jeszcze potrzebowała, zapewne zapytam. Raz jeszcze dziękuję. ;)
Pozdrawiam. :)
Dzięki za miłe słowa, ale nie tylko ja wiem więcej, bo Stokrotka ciągle mnie wyprzedza i zawsze ja potem nie mam nic do napisania, tylko tyle że ma rację.
Pytaj my zawsze odpowiemy :)
Pozdrawiam cię :)
Ja cię wyprzedzam???? Tego się nie spodziewałam... :) :)
Leon dzięki tak samo jak ty za miłe słowa :) :)
Pozdrawiam :) Was :)
Widzę długo się już znacie, a co ważniejsze, długo fascynujecie się Orłem. Także wiem do kogo się zwracać w razie jakichkolwiek wątpliwości. ;)
Ah, dziękuję za pozdrowienia.
Pewnie Was zadziwię, ale również pozdrawiam. :P ;D
Znamy się dłuuugo :)
Kocham Orła, i po prostu lubię o nim nawijać, i w tym przypadku pomagać :)
Nie ma za co - i ponownie Pozdrawiam cię :)
Oj tak, wyprzedzasz, nawet bez mojego towarzystwa wyjaśnisz profesjonalnie :)
a już o wiedzy na temat AR nie piszę - profeska :)
Ja tez kocham Orła i nie raz to przez nawijanie o nim wkurzam innych w domu więc wypisać mogę się na forum bo niekiedy już słuchać mnie nie chcą :) :) I mówią żebym się opanowała :) ale ja po prostu nie dam rady :)
Ja dziękuję za pozdrowienia i też pozdrawiam :)
O tak, wypisać się na forum da, szczególnie kiedy ma się tak zagorzałych fanów Orła. ;) Mnie mama ostatnio też ma dość, bo gdy mnie woła czy chce gdzieś jechać, jest tylko: "poczekaj z 10 minut, bo Orła oglądam. Jeszcze mi trochę zostało do końca odcinka", ;D
Dziękuję, dziękuję. No i ponownie pozdrawiam. Miłego wieczoru życzę. :)
Ja mam Stokrotka to samo, w domu mogę nawijać o tym bez przerwy, ale są tacy co wolą przymknąć mi słowami to czym się interesuję, ale tutaj można się wygadać, i poznać ludzi których łączy wspólne zainteresowanie, pogadać bez ograniczeń, i wymieniać się poglądami :)
Ciekawe jak reagujesz w tedy, kiedy uniemożliwia ci ktoś zobaczenie Orła, czy to film, czy serial,
ale ja znam tą odpowiedź, bo tak jak ja wpadam w szał, nie cierpię ! jak mnie ktoś ogranicza, i to w takim przypadku...lepiej nie być w pobliżu mojej wścieklizny....tylko jeszcze piana z ust nie leci....
No właśnie Leon tak jest :) :)
No a do tego dochodzi zepsuty humor do końca dnia albo na 2 dzień. :)
Cieszę się że się ze mną zgadzasz :)
Baa...nie tylko na dwa dni ale nawet na tydzień :)
No tak :) Dziś mama mi powiedziała żebym się opanowała z tym gadaniem o Orle bo coś jej ta zaczęłam opowiadać... :)
No to niech się sama przekona co twoje opowiadania znaczą no i to że widziałaś trailer 5 Sezonu :)
ja nawijam cały czas o Orle....ale kto mnie słucha :)