PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Kontynuowanie poprzedniego tematu - osiągnięto limi 1000 odp. ;)
Możliwe spojlery :)

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

tak :)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

dzięki ;)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A mnie ciekawi co się stanie z Arturem w odc 4 było pokazane jak Artur został schwytany i klęcząc przed Odynem prosił o wybaczenie ciekawe czy Odyn ostatecznie mu wybaczy i pzestanie go atakować . A co do Artura to pewnie dowie się o Merlinie w 2 ostatnich odc tego sezonu

ocenił(a) serial na 9
michal_12_filmweb

Albo zakończą sezon takim cliffhangerem. Chyba bym zamordowała...

ocenił(a) serial na 10
Suzan_26

Ale tak naprawdę czemu Uther nie wiedział o magii Merlina? Widział z zaświatów, co wyprawia Artur, to czemu nie widział Merlina?

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Też się nad tym zastanawiam...

ocenił(a) serial na 8
Ascello

No, troszkę to nieprzemyślane. Teraz zrobiła się z tego już taka tajemnica, że nawet w zaświatach nie wiedzą

ocenił(a) serial na 10
Suzan_26

A ARtur twierdzi, że Merlin żadnego sekretu nie potrafiłby ukryć. A tu proszę, w dwóch światach nikt o tej magi nie wie, i najwyraźniej się nie dowie. Czytałam kiedyś taką książkę, w której boaheter miał taka moc, która sama z siebie robila wszystko, abu nikt się o niej nie dowiedział. Podobny syndrom.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Może wiadomości przechodziły jakby przez duchy ludzi, więc oni wiedzieli o Gwen, ale już nie o Merlinie? Nie wiem, ciężko to wytłumaczyć...

ocenił(a) serial na 8
Ascello

Dokładnie! Co za niekonsekwencja...

Ascello

Może Uther był przywiązany tylko do swojego syna? Tzn., widział co się dzieje w Camelocie, ale tylko z perspektywy Artura? Nie wiem, jak to wytłumaczyć inaczej...

ocenił(a) serial na 10
Suzan_26

Ta... szkoda że nie widzielismy jak Arthur mu oddał... Merlin wg mnie wyglądał swietnie w scenie w lesie, gdy Arthur był już po rozmowie z ojcem, był taki... hmm... słodki? fajny? oj, wiecie o co mi chodzi :D

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Wiemy i w pełni popieramy :>

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Wogóle Merlin jakby wydoroślał... :D choć nadal z Arthurem są świetni ("Grozisz mi łyżką? :D- padłam)

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Oj wydoroślał. A porównując 1 sezon z tym co teraz leci to duuuuużo wydoroślał.

ocenił(a) serial na 8
Suzan_26

Niby świetny odcinek, trzymający w napięciu, ale jakoś miałam nadzieję na coś więcej.
No i miałam nadzieję, że wkręcą jakoś bardziej Mordreda, a tu nic się nie dowiedzieliśmy ani nic...

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Jejku co do Mordreda mam strasznie mieszane uczucia, jak go widze to jest coś w stylu "och...<3" a zaraz potem "nie ufaj mu!!"

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

Hah, no dokładnie! Chyba właśnie dlatego jego postać jest taka fajna :P

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

Ja tak samo! Najpierw jest "Ojej, jaki on słodki", a chwilkę później "Coś tu nie gra" :P

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Za to następny odcinek zapowiada się bardzo ciekawie ;)

Suzan_26

No właśnie mnie tez to zastanawia, wie o wszystkim tylko nie o tym drobny szczególe co nas tak bardzo interesuje. Słabych mają informatorów tam w zaświatach.

ocenił(a) serial na 9
Suzan_26

No i jeszcze tekst z poezją był boski! :D I to ich zmieszanie jak Leon wyszedł zza drzwi <3

użytkownik usunięty
Suzan_26

Czyli mówicie, że na zapowiedzi Merlin rzucał Morganą? Czyli, że się dowie? ^^

Taaak wreście ktos zywy by się dowiedział. No widać jak Morgana uderza o ścianę więc kto mógłby nia tak rzucić jak nie Merlin.

ocenił(a) serial na 9

Ale to mógł być tylko taki celowy zlepek scen. Ja tego nie dojrzałam :>

użytkownik usunięty
agga_95

No ale tu nie chodzi o sceny tylko o SCENĘ. Kto rzuciłby Morganą, sama by sobą rzuciła?

ocenił(a) serial na 9

Nie tylko Merlin posiada moc magiczną. Może znowu Mordred wkroczy do akcji? Albo ktoś inny...

użytkownik usunięty
agga_95

Ehh... Dzięki za przypomnienie, jestem już pewien, że się nie dowie :)

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Ta, ale pamiętajmy, że Morgause tez rzucił, a ta najwyraźniej tego nie zapamiętała.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

C$zyli jak zwykle... To zaczyna wkurzać... :D

ocenił(a) serial na 10

Albo to znowu kilka zmontowanych scen "żeby wyglądało" :D ale moment gdy Merlin uderza ręką w podłogę, ten kurz i muzyka... Mam ciarki :D

Nimfadora_2

Tak świetna scenka, ach nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

wiem, że pewnie się powtarzam, ale ja chcę już następną sobotę :D

Nimfadora_2

No ja to rozumiem :D

ocenił(a) serial na 8
Nimfadora_2

Zawsze tak zmontują, że wygląd super. Gdyby te wszystkie zapowiedzi nie były zlepione tak, że tylko wyglądają jakby ktoś miał się dowiedzieć, to już wszyscy by o tym wiedzieli -_-

ocenił(a) serial na 8

Mogli to tak zmontować, żeby było takie wrażenie... Ja się już na nic nie nastawiam. xD

Lellandra

No to fakt, znowu się zawiedziemy .

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Już mnie twórcy tym wpieniają. Jak zostawia ujawnienie magii na ostatni odcinek, to naprawdę się wścieknę...

ocenił(a) serial na 10
Ascello

A Mithian w czarnych włosach wygląda okropnie...

ocenił(a) serial na 8
Ascello

W średniowieczu nie farbowali włosów. Już mogli jej perukę czy coś zafundować, wygląda co najmniej dziwnie...

Ascello

A pewnie tak będzie. Zawsze hita zostawiają na koniec.

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Tak, zostawiają hita na koniec, a potem czekaj człowieku pół roku, żeby zobaczyć co z tego wynikło...

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

ale i tak będziemy mieli wielka nadzieję, że Morgana się dowie i w końcu stoczą walkę oko w oko, bez niepotrzebnych przebieranek.

politemonkey

Oj to moje marzenie. Walka Morgany I merlina, to by było coś.

Tak, Mithian w czarnych włosach juz nie wygląda tak słodko.

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

Taka walka, z użyciem pełnych mocy... Jeeej, no nakręcam się :D

Lellandra

Ale z drugiej strony tam widać tylko jak Morgana uderza o ścianę, więc ktos nią musiał rzucić. A tym kimś mógłby byc tylko Merlin jak dla mnie.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

A Mordred?

Ascello

Znowu go nie będzie

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

No nie gadaj... Jesteś pewna? To już Agravaina wszędzie wpychali i spodziewałam się tego samego po Mordredzie.

Lellandra

To moje przypuszczenia. Na zwiastunie go nie było. W tym odcinku go nie było. A szkoda.