PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Mnie strasznie wkurzyła Lori oskarzajac andree, ze nic nie robi w obozowisku kiedy
sama wyrecza sie wszyskimi innymi ludzi w kolko i zajmuje sie jedynie praniem. To tak
jakby uwazala sie za krolowa bo rick jest liderem i wszyscy maja sie jej sluchac. i
wkurzylo mnie zdanie ze to faceci powinni walczyc a kobiety siedziec w domu i gotowac,
no kurde irytacja, to ze lori lubi byc nie porduktywna kura domowa nie znaczy ze wszyscy
inny tez... =/ normlanie irytacja jak z tad do chin

I wkurzyl mnie rick podczas rozmowy z shane'em, postawil go przed faktem dokonanym
bez mozliwosci nawet zabrania glosu, po tym wszystkim co zrobil dla niego i jego
rodziny... =/

i mogliby pozwolic randalowi zostac w grupie, dobry boze, czemu to takie trudne,
wystarczy go obserwowac 24/7 a na noc zamykac do rana

i po chyba 2 miesiacach eureka! rick zdal sobie sprawe ze trzeba oszczedzac ammo,
bravo captain obvious!

i ciekawe jak to mozliwe, ze shane zabil walkera, przecial sobie reke , zabil nastepnego i
sie nie zarazil lol...

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

a Ty idź zobacz jak się odmienia imię Kuno :D:D:D:D

ocenił(a) serial na 5
fnh81

Wiem jak się odmienia. Poza tym jest różnica między zrobieniem jednego błędu, a pisaniem jak niedorozwinięty cudzoziemiec.

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

czemu ublizasz ludziom niedorozwiniętym? zrobli Ci krzywdę?
i masz coś do cudzoziemców? :O

Twój jeden błąd, a konkretny - nie to co moje literówki, bo mylisz literówkę z błędem, ale nic dziwnego - pewnie masz firefoxa który sam za Ciebie poprawia ortografy :D:D

i tak teraz wiesz, a wcześniej nie wiedziałas? :D:D

ocenił(a) serial na 5
fnh81

Hahaha, nie, mam Operę, bo w przeciwieństwie do Ciebie, umiem pisać.
Tak, pisanie UWARZAM, czy NAOBEJŻAŁEŚ to literówki, aha.
I masz racje, porównywanie niedorozwiniętych z Tobą jest dla nich obrazą.

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

"I masz racje, porównywanie niedorozwiniętych z Tobą jest dla nich obrazą. "
masz z tym jakiś problem widzę...

zresztą akurat z Toba nie chce mi się pisać idź pobzykać na inne forum :D:D

ocenił(a) serial na 5
fnh81

Dzięki, tu jest mi dobrze. Może ty idź ''pobzykać'' na forum ''Przepisu na życie'' (albo po Twojemu ''Pszepisu na rzycie'').

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

weź spadaj te dwa przykłądy z góry nie są moje, jak masz problemu z gramatyką i ortografią weź sobie korki - bo chyba ze szkoły jeszcze nie wyszłaś tak myśle...
a ta odmiana nazwy serialu... ŻENUA :/

nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie odzywaj i koniec...

ocenił(a) serial na 5
fnh81

Nie Twoje? Przeczytaj posty, które napisałaś, bo to już jest jawne kłamstwo...

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

nie chce mi sie wracać do tego co napisałam

a nawet jesli to co?
dla mnie to literówka i tyle
ja przynajmniej umiem odmieniać imiona czego Ty ie mozesz powiedzieć :D:D:D:D

ocenił(a) serial na 5
fnh81

Ogarnij znaczenie słowa ''literówka''. Jesteś tępa, po prostu tępa.
Dobrze odmieniłam, czego Ty nie rozumiesz, ale to mnie jakoś nie dziwi.

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

hahah pozdrawiam Cię Kuno - kurna leśna :D:D:D:D
hahahahahahahahah

ocenił(a) serial na 8
fnh81

Mianownik - Kuno von Lichtenstein
Dopełniacz - Kunona von Lichtensteina
Celownik - Kunonowi von Lichtensteinowi
Biernik - Kuna von Lichtensteina
Narzędnik - Kunonem von Lichtensteinem
Miejscownik - Kunonie von Lichtensteinie
Wołacz - Kuno von Lichtenstein

KUNOvonLICHTENSTEIN

Ale żeś wymyślił. Imię Kuno akurat nie odmienia się przez przypadki, za każdy razem jest tak samo np. Postać Kuno von Lichtensteina występuje w utworze "Krzyżacy"

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

dobrze mówi uzytkowniczka bee coś tam napisała kilka stron wstecz coś takiego
"pozdrawiam, Kuno"
a powinna napisać pozdrawiam Kunonie :P

odmienia sie jak każde inne imię :P

ocenił(a) serial na 8
kamil10025

?
Przeczytaj, potem pokonwersujemy.

KUNOvonLICHTENSTEIN

Kuno przestrzegam przed użytkowniczką fnh81. Radzę jej unikać jak ognia. A tak poza tym to czytałem niedorozwoju (do fnh81) Krzyżaków i to nawet kilkakrotnie ale powiem szczerze, że nie spotkałem się w moim wydaniu z takim czymś jak Kunonie. Nie wiem, może błąd w druku tylko teraz nie wiadomo u kogo :) Muszę dokładnie poszukać.

ocenił(a) serial na 8
kamil10025

,,Zbyszka z Bogdańca od zawsze rozpierała energia, co wpływało na jego rozsądek. Rwał się on do życia, wielkich czynów rycerskich, do bitew, pojedynków. Jednym z kilku jego porywów był atak na posła krzyżackiego Kunona von Lichtensteina."
Co do fnh81 miałem przyjemność poczytać posty z jej udziałem :P.

KUNOvonLICHTENSTEIN

A widzisz o czym zapomniałem. Henryk Sienkiewicz podczas pisania Krzyżaków słownictwo jak i cały styl tekstu formował w taki sposób aby bardziej przypominał XIV wieczny. Wiec dlatego ten błąd. My używamy już polszczyzny jakby to ująć współczesnej i w dzisiejszych zasadach gramatycznych które diametralnie różnią się od obecnych w XIV wieku, tego imienia się nie odmienia chyba że tak jak Ty to zrobiłeś ktoś postanawia przytoczyć cytat. O w końcu mi się przypomniało :)

KUNOvonLICHTENSTEIN

Teraz widzę, że mam w książce błąd :)

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

pozdrawiam Cie Kuno - jak wyżej pisałam możesz użyć do kuny leśnej, a nie mężczyzny który ma na imie Kuno :D

co za prostak z Ciebie - nie potrafisz się bronić to ubliżasz...
zinterpretuj sobie swopje zachowanie tutaj i jak sie to przekłada nazycie - wasza idea z tego tematu

i kto wyszedł na kretyna :D:D:D
TAK TY

ocenił(a) serial na 8
fnh81

Kuna Leśna?
Jeżeli nie umiesz docenić piękna powieści Henryka Sienkiewicza, nie musisz wcale się odzywać.
Prostactwo to jest nick z małej litery (bez obrazy kamil10025 i dla innych rozwiniętych ludzi na tym forum) oraz żałosny awatar.
Co do tego, że nie umiem się bronić to znajome powinno być dla Ciebie konto ,,oliwia11515:

ocenił(a) serial na 9
KUNOvonLICHTENSTEIN

następny pajac :D:D:D

KUNOvonLICHTENSTEIN

Jeżeli chodzi o awatar z Christiną. Nie zamierzam się tłumaczyć kolejny raz z rzędu dlaczego go mam. Masz ochotę możesz poczytać kilka postów wcześniej. Co do imienia z małej litery. Jest to tylko nick na filmwebie wiec duża litera nie jest obowiązkowa. I doceniam lekturę jaką są Krzyżacy, zabrała mnie w niesamowity świat jakim była XIV/XV wieczna Polska a o błędzie wytłumaczyłem Ci też kilka postów wyżej.

fnh81

Post wyżej. I kto wyszedł w tym momencie na kretynkę? Zacznij się UCZYĆ dziewczyno.

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

jesteś pajacem jak kuno wyżej :D:D

kuny leśne, pszczoły angielskie i pajac kamil - jeszcze ta morgana do kolekcji :D:D

jesteście dla mnie za cienkie Bolki w tym temacie
nic nowego nie wnosicie
co za strata...

zacznijcie sie teraz bić kto pierwszy i dobitnie mi wygarnie w kolejnym poście :D:D:D

dawno się tak nie ubawiłam, żałuje ze wczesneij tu nie looknęłam :D:D:D

pozdro pajace

KUNOvonLICHTENSTEIN

A i chcę zaznaczyć że jest to imię pochodzenia zagranicznego wiec w tym przypadku funkcjonują inne zasady.

ocenił(a) serial na 8
kamil10025

Możliwe, ale w przypadku ,,Pozdrawiam, Kuno von Lichtensteinie."
Jest błąd. Powinno być ,,Pozdrawiam, KUNONIE von Lichtensteinie."
Jeżeli nie wierzysz przeczytaj powieść H. Sienkiewicz pt. ,,Krzyżacy".

KUNOvonLICHTENSTEIN

Jest to nie możliwe dlatego, że zmienia się tam jakieś znaczenie. Nie powiem ci dokładnie z jakiego to powodu ponieważ nie jestem polonistą. Jednak pamiętam że uczulali nas przy odmianie tego imienia i nazwiska, w razie gdyby trafiło się na maturze.

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

ale właśnie w książce jest odmina imienia Kuno na "Kunona" i "Kunonie"

ale Tobie nie przegada...

fnh81

A wiesz, że istnieje coś takiego jak błąd w druku??? Taki błąd może wystąpić nawet w 100 000 egzemplarzach jeżeli taka ilość wynosi jedna partia.

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

weź sobie byle jaki kalendarz z imionami i masz imieniny Kunona a a nie Kuno :/

fnh81

To jaki ty masz kalendarz w domu???? Od kilkunastu lat w kalendarzu nie ma tego imienia ponieważ już się go nie używa. Chciałaś zabłysnąć czy co?

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

stwierdziłam fakt - i nie szukaj wszystkiego na wiki czy googlach - swiat nie toczy sie tylko w sieci pajacu

fnh81

Ale ja dziecko drogie nie używam czegoś takiego jak Wikipedia czy google ponieważ jest mi to kompletnie niepotrzebne. Żyję już trochę na tym świecie więc co nieco wiem w przeciwieństwie do ciebie.

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

wydaje mi się że ja żyję dłużej od Ciebie ;)

poza tym nawet nie jesteście świadomi co ja osiagnęłam pisząc tu z Wami i prowokując Was do "dyskusji" - jaka by ona nie była... :D

fnh81

Piszę do Ciebie ostatni raz może coś do ciebie w końcu dotrze. Rozpoczęłaś rozmowę z powiedzmy dość wysokim poziomem, im dalej w las tym co raz gorzej i wbij to sobie do głowy, że sięgnęłaś dna. I nie, nie żyjesz na tym świecie dłużej niż ja a nawet jeżeli to nic w nim nie osiągnęłaś a co najważniejsze, z nauki też nie wyciągnęłaś nic. Ja do ciebie piszę normalnie jak człowiek a ty walki milion emotikonek jakbyś była nawiedzona a co najważniejsze te buźki w żadnym wypadku nie sprawią, że będziesz na forum poważana. I chyba nie zdajesz sobie sprawy z faktu jaki śmiech tu wywołałaś.

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

za to Ty i Twoje "koleżanki" od poczatku przywaliliście z buta - to sie nazywa poziom - i co mam żałowac że na nim nie jestem? buahaha sorry nie zamierzam się zniżac do takiego poziomu ;)

przed Tobą długa droga inteligencie zanim znajdziesz kogos do dyskusji w prawdziwym świecie, bo sądzę że nie masz zbyt wiele okazji do dyskusji - nie wtraciłbyś się tutaj miedzy wódkę, a zakąskę w rozmowie mojej z morgan ;)
na necie możesz sobie strzelać fochy i pozować na mądrzejszego niż jesteś, ale jak zauwazyłam wystarczy Cię podpuścić i pękasz - wyłazi Twoje prawdziwe ja z tekstami do mnie przytaczając: gówniaro, niedorozwoju i tym podobne i tak dalej ;)

emotki dalej i dawać będę bo nie sposób w słowa ubrac odpowiedzi na Twoje "złote myśli" i jak mam pokazać - wyrazić słowami mega brecht???

masz prawo się śmiać :D:D takie samo zreszta jak ja ;) bo rozwaliliście mnie centralnie i dosłownie na łopatki ze swoimi wykminieniami :D:D a mograna juz całkiem z tym założeniem konta - tego nie przewidziałam absolutnie i przyznam że jestem pod wrażeniem jak sie jej tak chciało kminic :D:D

no i to tyle pajacu - i sorry za tego kolesia ;)

:D:D:

ocenił(a) serial na 4
kamil10025

Chyba Ty nie zdajesz sobie sprawy, że po raz kolejny grupowo "jeździcie" po kimś, to raz. Dwa, znowu wytykasz komuś błędy, a tak naprawdę to Ciebie nie da się czytać, tak razi po oczach. Trzy, błaźnisz się takim gadaniem o wyższości swojej inteligencji nad innymi. Cztery, zastanów się czy to jest normalne, że znowu bierzesz udział w awanturze z kimś, kto ma po prostu inne zdanie niż Ty.

ocenił(a) serial na 9
booyakassh

hehe spoko loko niech sobie piszą i wyżywają się śmiało, po mnie to spływa także luz :D

koleś musi sie dowartościować udając inteligenta ;)
póki co wytrzymuje trzy ctztery posty, potem pokazuje swoje "ja" to chamskie i prostackie ;)

nie ma sensu z nim zaczynać - on ma jedną zasadę - kto nie jest z nami jest przeciwko nam
i nie ważne ze chodzi o serialik :D

jak juz pisałam ja mam z tego mega polewkę :D

booyakassh

A czytałeś chociaż to co ona pisała przez ostatnie dwa dni? Czy po prostu przysrałeś się do mnie tak dla zasady?

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

wiesz co - ktoś to utozsamia się z serialową Andreą jest dla mnie pajacem

odbij juz pajacu - miałes nie pisac a dalej trolujesz :/

ocenił(a) serial na 5
kamil10025

Daj sobie z nią spokój. Z głupim nie wygrasz :)

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

o kuna się odezwała :D:D:D mądra jak stado głupich :D

ocenił(a) serial na 9
KUNOvonLICHTENSTEIN

a skąd Oni mają to wiedzieć, skoro książki nie czytali :D:D

ocenił(a) serial na 5
KUNOvonLICHTENSTEIN

Rzeczywiście źle napisałam, mój błąd :) W każdym razie fnh81 sadza byki w najprostszych POLSKICH słowach, a to mnie się dostało za KUNO, przykre.

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

przykre jest to, że nie zapamietałąś odmiany z Krzyżaków - chyba każdy ją czytał chociaż raz w życiu

nie masz się do czegfo doczepić to czepiasz się słówek masakra :D:D:D zabłyśnij czymś mądrzejszym - ale co ja mówię i do kogo... brak Ci ambicji w tym temacie :/

ocenił(a) serial na 8
fnh81

Tak, najpierw posty ,,ale właśnie w książce jest odmina imienia Kuno na "Kunona" i "Kunonie".
A teraz do mnie o złej odmianie, zdecyduj się.

ocenił(a) serial na 9
KUNOvonLICHTENSTEIN

a Ty masz jakieś rozdwojenie jaźni? iwidzisz do kogo piszesz i kogo czytasz??

to po raz trzeci tu napisze bo pewnie nie doczytałeś lub doczytałeś ale nie złapałeś

pisałam że w książce jest odminana imienia Kuno na Kunona i o Kunonie itd

a uzytkowniczka Bee coś tam - najpierw źle je odmieniła, a raczej nie odmieniła pisząc pozdrawiam Cie Kuno
za chwile napisała ze nie zrobiłą błedu
a za chwile znów przyznała ze źle napisała :D:D:D

więc jej powiedziałam/napisałam, że pozdrawiam Cie Kuno może odnieśc do kuny leśnej,a nie faceta o imieniu Kuno

czaisz już czy dalej nie wiesz kto co napisał?????

ocenił(a) serial na 8
fnh81

Tak, rzeczywiście zaszła tu mała pomyłka, za co bardzo przepraszam.
Zrobiło się lekkie zamieszanie z tymi postami, i jeszcze raz bardzo przepraszam za moją pomyłkę.
fnh81, wystarczy zwrócić uwagę, a nie wyrażać się w sposób wulgarny, obrażający moją osobę.

ocenił(a) serial na 9
KUNOvonLICHTENSTEIN

nie ma sprawy ;)

sorry za ostrzejszą reakcję, ale to przez te trzy trole wyżej :P