PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Mnie strasznie wkurzyła Lori oskarzajac andree, ze nic nie robi w obozowisku kiedy
sama wyrecza sie wszyskimi innymi ludzi w kolko i zajmuje sie jedynie praniem. To tak
jakby uwazala sie za krolowa bo rick jest liderem i wszyscy maja sie jej sluchac. i
wkurzylo mnie zdanie ze to faceci powinni walczyc a kobiety siedziec w domu i gotowac,
no kurde irytacja, to ze lori lubi byc nie porduktywna kura domowa nie znaczy ze wszyscy
inny tez... =/ normlanie irytacja jak z tad do chin

I wkurzyl mnie rick podczas rozmowy z shane'em, postawil go przed faktem dokonanym
bez mozliwosci nawet zabrania glosu, po tym wszystkim co zrobil dla niego i jego
rodziny... =/

i mogliby pozwolic randalowi zostac w grupie, dobry boze, czemu to takie trudne,
wystarczy go obserwowac 24/7 a na noc zamykac do rana

i po chyba 2 miesiacach eureka! rick zdal sobie sprawe ze trzeba oszczedzac ammo,
bravo captain obvious!

i ciekawe jak to mozliwe, ze shane zabil walkera, przecial sobie reke , zabil nastepnego i
sie nie zarazil lol...

ocenił(a) serial na 10
fnh81

dobry boże wytłumacze ci to jeszcze raz, bo wierze w ludzi

w tym momencie, co do randalla i shane'a serial porusza kwestie moralności i etyki, gdzie kazdy z uzytkownikow moze sie wypowiedziec co o tym sadzi, nasze odpowiedzi bazują na naszych przemysleniach i doswiadczeniach w zyciu prawdziwym ( filozofia ) dlatego tak zirytowało mnie twoje zdanie , ze " zabilbym shan'a i randala juz w tej chwili"

ocenił(a) serial na 9
morgana000

"kazdy z uzytkownikow moze sie wypowiedziec co o tym sadzi"
otóż to :)

" nasze odpowiedzi bazują na naszych przemysleniach i doswiadczeniach w zyciu prawdziwym ( filozofia "
a tu sie nie zgodzę i tyle, napewnoe nie w kwesti serialu na Boga

fnh81

Dziecko ale zarówno filmy jak i seriale odwzorowują po części życie CODZIENNE! Ja się zastanawiam jaka by była twoja reakcja no nie wiem może na "Oszukaną" (ciężki dramat i sorry że cały czas operuję tylko jednym tytułem)

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

jeny oczywiście że filmy bazują na życiu, naszych reakcjach, zachowaniach, ale to nie znaczy, że np ja muszę się w nich postawić centralnie całkiem serio :/

morgana oburzyła się na posta - i o to tu głównie poszło - że odstrzeliłabym Shane`a i to mnie rozwaliło :D:D
i że mój post odzwierciedla to jakim człowiekiem ja jestem no kurde sorry, ale trzeba mieć coś nie tak pod kopułą żeby każdego posta brać do siebie i oceniać przez to człowieka, bp napisał że zabiłby kurna Shane`a
dla mnie to idiotyzm i debilizm i zachowanie gówniarskie na maxa - po prostu :/

fnh81

Ale na tym właśnie polega przekaz filmu czy serialu. Jest to rodzaj sztuki który ma kształtować charakter (tłumaczenie mojej dawnej nauczycielki od woku) ale jeżeli Ty traktujesz to tylko i wyłącznie jako rodzaj rozrywki i z oglądanych rzeczy nie wynosisz nic to już nie nasza wina.

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

hahah czy Twoja Pani nauczycielka naprawdę podała przykład serialu fantasy?? czy może ambitnych filmów?

bo DLA MNIE to jest róznica

ja seriale odbieram z przymrużeniem oka, nie biore ich do siebie i nie doszukuje się większej głębi :D
filmy oglądam na serio - ksiązki, ale na Boga nie seriale czy komiksiki :D:D

lubię TWD i takie osoby jak Ty mi tej przyjenności nie odbiorą

odbieram go sobie tak jak chce i nie próbuj mnie przekonywać do swoich racji, bo dla mnie są one śmieszne :)

ocenił(a) serial na 10
fnh81

dobra dziewczyno ja z toba koncze rozmowe bo mnie zaraz cos rozniesie
niczego nie rozumiesz, niczego nie starasz sie zrozumiec i odpowiadasz tym samym argumentem wzietym z nikad na kazde pytanie

ocenił(a) serial na 9
morgana000

i vice versa

tak jak Twoje argumenty nie trafiają do mnie tak Ty nie kumasz o co mi biega ;)

ocenił(a) serial na 10
fnh81

bo to nierealne tak rozumować w 21 wieku...

ocenił(a) serial na 9
morgana000

wg Ciebie - a nie możesz wypowiadać się za wszyskich, ani nawet za większośc...

ocenił(a) serial na 10
fnh81

jesteś prawie jak donald tusk, zaraz zamienisz sie w oredownika o wolnosc i sprawiedliwosc calych narodow

a powiedziala to pierwsza, ktora chciala odebrac kobietom prawo do glosu, hipokryzja jakich malo

ocenił(a) serial na 9
morgana000

weź czytaj więcej ksiązek może zatrybisz gadkę innych, bo narazie to kiepskooo uuu kiepsko bardzo:D

ocenił(a) serial na 10
fnh81

dziewczyno ty jestes chora psychicznie na serio....
nie odpisuje ci juz na cokolwiek...

ocenił(a) serial na 9
morgana000

powiedziała morgan i założyła konto fikcyjne by sobie połechtać swoje ego :D:D:D

ocenił(a) serial na 5
fnh81

1. Przeczytaj mój post jeszcze raz, następnie jeszcze raz. Pomyśl jesteś intelektualną biedaczką i przeczytaj po raz trzeci, jeżeli nadal nie zrozumiesz, o co chodzi mi o Morganie, to idź się zabij, bo najwyraźniej nie ma już dla Ciebie ratunku.
2. Użycie miliarda emotikonek w każdym poście nie sprawi wrażenia, że jesteś ''wyluzowana''. Przez nie wydaję mi się, że piszę z jakąś niedorozwiniętą gówniarą.

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

ad 1. wiesz akurat jeśli chodzi o Twoje wypowiedzi to czytam je po łebkach bo wpierdzieliłas sie z głupia do dyskusji :)
Twoja moralnośc pozostawia wiele do zyczenia skoro sugerujesz osobie na potralu filmowym by poszła się zabić - czy to jest inteligentne podejście do zycia?? odpowiedz sobie na to pytanie w ciszy swojego pokoju :P

ad 2. uzywam tych emot - a raczej ich odpowiedników bo smiac mi się z Ciebie chce i nie tylko Ciebie ot co :D:D:D

ocenił(a) serial na 10
fnh81

bądź cwaniakiem na forum internetowym , +1000 do samooceny ;D

fnh81

Skoro tak ci przeszkadza zombie to np. zamiast tego postaw sobie nadchodzącą armie. Jesteś np. w wojsku i przez pewien czas nikogo nie ma. To co też gonisz wszystkich do garów? Raczej nie. Są osoby odpowiedzialne za ochronę i są osoby których goni się do tzw. "brudnej roboty". Wszystko ma swoje odzwierciedlenie w życiu realnym. Ale skoro Tobie tak ciężko to zrozumieć to już nie moja wina.

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

" To co też gonisz wszystkich do garów?"

Lori nie goni Andrei do garów, jedynie zasugerowała jej by zajęła się czymś innym niz siedzenie na dachu
to nie są wszyscy a jedna osoba ;)

fnh81

Dość dobitnie jej to zasugerowała nawiasem mówiąc. Poza tym jak ktoś wspomniał wcześniej. Masz świetną filozofie na życie. 3 osoby ustawić na warcie a resztę pogonić do garów. A tak a pro po to ile ty masz lat? Bo podejście masz gorsze niż przedszkolak.

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

no i co myslisz że taka Andrea posłucha Lori? :D

czy ja gdzieś napisłam by 3 osoby postawić na warcie, a reszta do garów????

Andrea do garów a nie wszyscy pozostali - już kolejny mam nadzieję ostatni raz to piszę...

fnh81

No mniej więcej tak wynika z Twoich wypowiedzi cytuje "3 osoby by wystarczyły, żeby pilnować farmy".

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

a dalszej częsci cytatu nie widzisz? :D:D dziwne bo sam to dopisałes hehe
normalne, wyrwij sobie jeszcze kilka zdań z kontekstu i pofilozofuj jeszcze proszę :D

ocenił(a) serial na 5
fnh81

''żarcie się samo nie ugotuje i samo nie podstawi Ci się pod jape''
No nie, nie ugotuje się, więc może niech Dale to zrobi? Nie nadaje się do walki z walkersami, ale do gotowania czy sprzątania nie potrzeba siły. Dlaczego jego nie bierzesz pod uwagę? Bo coś mu dynda między nogami? ; > Natomiast Andrea pilnuje farmy. Nie byłoby fajnie, gdyby jakiś Szwędacz dostał się na farmę, bo akurat ''kobietki'' były zajęte pranie, no nie?

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

Andrea pilnuje bo sama chciała :P nikt jej o to nie prosił, sama chciała swoja spluwe bo strzelac jej się chce jak nawiedzonej...

ona ma zryty beret i strzela niemal do wszystkiego byleby strzelac :P

ocenił(a) serial na 5
fnh81

Tak, sama chciała i bardzo dobrze to o niej świadczy. Nie zachowuje się jak facet, a jak osoba, która chce przeżyć. Skoro Lori tak dobrze czuje się w roli kury domowej, to niech pierze i sprząta, ale na Boga ona robi Andrei jakieś seksistowskie wyrzuty.
Poza tym, rozumiem, że ominęłaś kwestię Dale'a, bo wiesz, że mam rację :)

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

dla mnie Dale nadaje się do pilnowania, ominęłam to bo wydaje mi się to oczywiste ;)

ocenił(a) serial na 5
fnh81

Tak, staruszek o wiele lepiej nadaje się do pilnowania, niż sprawna młoda kobieta. LOL.

PS. kolejna psychofanka Daryla, która nie może wybaczyć Andrei, że niechcący go postrzeliła?

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

nie jestem fankę ani jednej z tych postaci - lubię serial i to wszystko
wyciagam sobie swoje wnioski bo mi wolno - nikt mi tego nie zabrobi :P

też mi filozofia stać na warcie i kukać przez lornetkę - zobacz jaka jest farma, zanim ktoś dojdzie, przyczłapie, podbiegnie czy nawet podjedzie autem to trooooszkę minie ;)

nie mówiłam nigdzie o walce z zombiakami - cały czas o staniu na warcie ;)

ocenił(a) serial na 5
fnh81

Więc równie dobrze Andrea może ''tylko'' stać na warcie, a Dale sprzatać.

ocenił(a) serial na 8
fnh81

przesadzasz. tu nie chodzi o to, że bycie panią domu jest złe. ja tam na przykład sądzę, że bym się odnalazła, gdybym robiła obiadki, sprzątała i prała, oczywiście nie obraziłabym się, gdyby ktoś mi pomógł. morgana000 i BeeBee61 fnh81 po prostu chyba źle zrozumiała scenę z Andreą i Lori.
mi się też ta scena nie za bardzo podobała, gdyż rzeczywiście Lori przesadziła. ale gdyby chodziło o to, że NIKT jej nie chce pomóc przy praniu, gotowaniu i miałaby całą chatę nawet przez jakiś czas na swojej głowie, poparłabym ją w stu procentach, tylko, że tu chodziło o role mężczyzn i kobiet. i jeszcze nie podobało mi się to co Andrea powiedziała o Dale'u, no, że on niby jej zabrał wybór. przecież ona go ciągle MA. i gdyby jej go nie zabrał, to jej by tu nie było!

ocenił(a) serial na 9
gtagirl

zrozumiałam jak zrozumiałam ;)
Lori wytkneła jej że mogłaby im pomóc od czasu do cxasu w codziennych sprawach - bo zombiaki nie codziennie wkradają się na farme prawda? a sprzatac, gotować i prac jest dla kogo na codzien ;)
a Andrea jest zafiksowana na spluwe i koniec -zachowuje się jak samiec
przychodzi coś zjeśc i dowidzenia, ubrac tez ma co na siebie i jak to powiedziała Lori siedzi na dachu i się opala :P a wszystkie baby zapierdzielaja przy garach i szmatach :P

i żeby ie było nie uważam żeby rola kobiety nie wychodziła poza próg kuchni, a faceta w tym przypadku na pilnowaniu obozu

po prostu jakoś nie widze by którykolwiek z facetów lub wszyscy na raz poszli sobie do kuchni, załozyli fartuszki i zaczęli gotowac, scierac kurze, prać i na tacy przynosić kobietom posiłeczki, gdy one w tym czasie ze stzelbami w ręku pilnuja obozu :D:D:D:D::D:D

fnh81

W takich sytuacjach funkcjonuje jedna zasada. Kto potrafi bronić siebie i innych dba o bezpieczeństwo a ta persona której możliwości nie są rozwinięte w tym kierunki dba o obrońców proste i logiczne. Lori jak i Carol to jak na razie największe sieroty w serialu i tylko się nad sobą użalają.

ocenił(a) serial na 5
kamil10025

Dokładnie, nie to, co Andrea. Jestem ciekawa jak fnh81 zareaguje na Michonne ; D

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

każda inna od Adrei będzie lepsza - nie cierpię patrzeć na jej krzywą twarz i wykrzywione na prawo usta - irytuje mnie i tyel ;P może to nawet nie kwestaia Andrei tylko aktorki ją grającej ;)

ocenił(a) serial na 10
fnh81

rozumiem obrazanie urody aktorki jesli samemu byloby sie idealnie pieknym... ^^

ocenił(a) serial na 9
morgana000

ona mi się nie podoba i mam prawo do swojego zdania :P

BeeBee61

Przecież ona jak zobaczy Michonne i jej "nieróbstwo" to tak się wścieknie że pół chałupy rozwali :D

ocenił(a) serial na 4
kamil10025

Kliknęłabym tutaj "lubię to", ale nie mogę xD

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

to prawda każdy robi co potrafi

do do użalania się to hmm
Lori jest w ciąży, w świecie zombie, były kochanek notabene "przyjaciel" męża coraz bardziej świruje, syn o mało jej nie zginął - ma prawo użalac się nad sobą

Carol - mąz chał i ją prał pewnie pół życia, a przynajmniej całe małżeństwo jak miał złe humory, córka zgineła jako zombiak - tez ma prawo się użalać

fnh81

Lori- sama zapracowała sobie na to co ma (najpierw uwierzyła że mąż nie żyje a później wystawiła się "zapleczem" lecz ni stąd ni z owąd pojawia się mężuś)

Carol- co do męża to się nie wypowiem (zresztą uznała że należało mu się to co go spotkało) ale czy w sprawie swojej córki kiwnęła chociaż palcem? Nie, więc nie wiem po co do usprawiedliwianie. Dalej zresztą nic nie robi, tylko wszystkich na około obwinia.

Andrea- mimo że straciła siostrę po ucieczce z centrum badań chociaż dba o to by reszta była bezpieczna a co najważniejsze ze wszystkich bab tylko ona potrafi posługiwać się bronią.

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

zacytuje kawąłek swojej wypowiedź raz jeszcze:
"Carol - mąz chał i ją prał pewnie pół życia, a przynajmniej całe małżeństwo jak miał złe humory"

nie wiem jak Ty to odebrałes, ale widzę że nie bardzo, bo chodzi o to, że nie miała lekkiego zycia i to conajmniej od kilkunastu lat... znam osobę w bardzo podobnej sytuacji tak się składa i uwierz mi, że nie skaka z radości i nie pała samymi ciepłymi uczuciami, nie emanuje pozytywna energia na lewo i prawo...
dodajmy do tego śmierć córki - no faktycznie teraz powinna brykać jak weso0ły króliczek po tej farmie

co do Lori - też pisze to po raz enty :D ja jej nie lubie i nie bronie, ale miała rację że wytkneła Andrei że nie pomaga babom tylko trzyma z facetami - tyle w tym temacie :/

fnh81

O proszę. Mówisz o nieporównywaniu serialu do świata rzeczywistego a utożsamiasz swoją znajomą z Carol. Gratuluję inteligencji <facepalm> A wracając do Carol. Nic nie usprawiedliwi faktu że nie kiwnęła głową w celu poszukiwania swojej córki. Poza tym każdy w tej grupie kogoś stracił więc gadanie że straciła męża czy córkę jest akurat przejawem głupoty.

ocenił(a) serial na 9
kamil10025

podałam przykłąd znajomej żebyś zatrybił tępaku :D

córkę straciła tylko Carol - strata dziecka czy współmałżonka jest inna

i tak tego nie zatrybisz więc HAWK :D

gtagirl

Rany:-) ależ to tylko serial - chce Wam się tak rozkminiać, co i kto komu i jak dogadał:-))))

ocenił(a) serial na 9
deanale51

hahaha fu.ck-t, ale jak coś mnie wkurzy czy coś to lubie sobie popisać :P

ocenił(a) serial na 9
deanale51

hahaha fu.ck-t, ale jak coś mnie wkurzy czy coś to lubie sobie popisać :P

fnh81

:-)

ocenił(a) serial na 4
fnh81

Andrea (pomimo swoich początkowych wahań emocjonalnych i pomyłki z Darylem) bardzo dobrze strzela. Będzie to widać później. Ona nadaje się do ochrony. Może robić wymiennie za Ricka, Shane'a, Daryla, Dale'a czy Glenna. Co z tego, że trzyma z facetami? Ktoś jej broni? Nie. Robi to co potrafi. To, że jest kobietą nic nie oznacza. Razem z T-Dogiem sprzątała i paliła zombie, gdzie wtedy inne babki były? No i sorry, ale przebywanie na RV w upalnym słońcu pół dnia to nie są wakacje.

Do gotowania są 4 baby, plus Beth jak teraz znormalnieje i może im pomagać ten syn Hershela, co to się kręci jak jakieś małe gówno i nic nie robi.

morgana000

10 odcinek obejrzałam dopiero wczoraj, coraz częściej nachodzą mnie myśli ; Co się dzieje z tym serialem? Co nowszy odcinek to coraz bardziej przegadany, i nudniejszy niestety. Na farmie zrobiło się za spokojnie. Ogólnie zombie jakoś tak mało było.
A początek sezonu zapowiadał się tak dobrze. Mam nadzieje że 11 odcinek będzie lepszy.