PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Mnie strasznie wkurzyła Lori oskarzajac andree, ze nic nie robi w obozowisku kiedy
sama wyrecza sie wszyskimi innymi ludzi w kolko i zajmuje sie jedynie praniem. To tak
jakby uwazala sie za krolowa bo rick jest liderem i wszyscy maja sie jej sluchac. i
wkurzylo mnie zdanie ze to faceci powinni walczyc a kobiety siedziec w domu i gotowac,
no kurde irytacja, to ze lori lubi byc nie porduktywna kura domowa nie znaczy ze wszyscy
inny tez... =/ normlanie irytacja jak z tad do chin

I wkurzyl mnie rick podczas rozmowy z shane'em, postawil go przed faktem dokonanym
bez mozliwosci nawet zabrania glosu, po tym wszystkim co zrobil dla niego i jego
rodziny... =/

i mogliby pozwolic randalowi zostac w grupie, dobry boze, czemu to takie trudne,
wystarczy go obserwowac 24/7 a na noc zamykac do rana

i po chyba 2 miesiacach eureka! rick zdal sobie sprawe ze trzeba oszczedzac ammo,
bravo captain obvious!

i ciekawe jak to mozliwe, ze shane zabil walkera, przecial sobie reke , zabil nastepnego i
sie nie zarazil lol...

użytkownik usunięty
wajs_olga

Wye Oak - Civilian

ocenił(a) serial na 5

No właśnie najbardziej z całego odcinka podobała mi się scena idącego przez pole szwędacza z tym kawałkiem w tle.
Dodam ,że jest to jeden z nielicznych seriali, w których bohaterzy są wręcz irytujący, nie wszyscy ale w większości... jak zaczynałem oglądać pierwszy sezon to czułem fajny klimat... teraz wszystko wydaje mi się bezpłciowe a to przez zbyt dużą ilość spieprzonych odcinków...

ocenił(a) serial na 5
morgana000

Jak dla mnie póki co najlepszy odcinek serii. Bardzo hmm... refleksyjny, ale bez zbytniego zamulania, a przy tym dużo ładnych flaków. Dużo dobre. Oby dalej było jeszcze lepiej.
Ciekawym jak pozbędą się Lori, bo przecież nie tak jak w komiksie. :)))))
A irytująca jest baba strasznie.

zenek_8

sorry, że się wtrące, ale gdzie można obejrzeć 10 ? : )

ocenił(a) serial na 5
kcr7

W Internecie : ) Wystarczy wpisać w Google ''The Walking Dead online''. Chyba, że wolisz sciągnąć, to darkwarez się kłania.

BeeBee61

chciałem online i nigdzie nie mohe znaleźć :/

kcr7

ot, znalazłem!

ocenił(a) serial na 10
morgana000

Lori to TRAGEDIA,nie lubię jej ani tu ani w Skazanym na śmierć taka mimoza ,
sam odcinek daje radę-aż ciśnie się na usta-NARESZCIE trochę akcji i zombiaków
btw.chłoptaś z bagażnika by się tam ugotował gdyby przy takim upale faktycznie go zamknęli na tyle czasu w samochodzie

ocenił(a) serial na 9
CelineMarie

ten odcinek zapalił światełko w tunelu.
a co do tego żeby nie zatrzymywać w obozie chłoptasia: choć by dla tego że zwołał by swoich koleżków, a są oni w pewnym sensie ukazani jako banda nie wyżytych samców. co by się stało gdy by trafili na farmę gdzie jest kilka atrakcyjnych kobiet?
opierających mężczyzn by zastrzelili a z kobietami zrobili by co im się żywnie podoba.
może nie są tacy? a może mieszkańcy farmy nie chcą się o tym przekonać.

CelineMarie

LOL nie wiem jakim cudem
1. ten Hundai którym jeżdżą to kombi
2. zapewne sobie klime włączyli
Chyba go z salonu zwineli bo ma na liczniku 225 mil (362 km) przejechanych :D Ciekawe skąd się też ten Ford Taurus wziął nagle, ten którym Lori się rozbiła. Wcześniej go nie widziałem, pewnie farmer ma dziuple w stodole z kradzionymi samochodami.

ocenił(a) serial na 4
blackart69

Oj tam, oj tam. Pewnie był nowy, pierwotny właściciel zdążył tylko na autostradę wyjechać w czasie apokalipsy zombie, a później jak Shane sobie go wziął to już tak dużo nie jeździli nim (na farmę, do tego miasta co z Andreą pojechał, po Lori i teraz z Rickiem, o xD). Ewentualnie cofnięty licznik :3 Masz wyjaśnienie :D
Jeśli chodzi o tego Forda. Nie skupiałam się nad autami, bo nawet ich mało pokazują. Sobie gdzieś tam był, o. Było wspomniane, że to był samochód Maggie. Z tego zadupia musiała czymś sobie jeździć do miasta :P Ewentualnie dalej :P

ocenił(a) serial na 8
CelineMarie

Też nie lubię Lori jest po prostu wkurzająca ale ma to jeden duży plus, mianowicie większość z nas jej nie cierpi a to świadczy tylko o tym że dobrze gra rolę jaką dostała. Nie chwalimy jej jako aktorki bo jako postaci w TWD jej nie lubimy ale trzeba jej oddać że bardzo dobrze odzwierciedla zachowanie serialowej Lori.

ocenił(a) serial na 4
buchan

Za Sarah też nie przepadam :3 Czy to w Skazanym, czy w innym filmie. Jako aktorka też jest irytująca, choć jako Lori powinna dostać medal :D

CelineMarie

ok mamy akcje i szwendaczy ale czy odcinek ma sens?przywieźli chłopaka,teraz zawożą i mamy 40 minut z głowy,w miedzy czasie Panowie się pobili a Panie pokłóciły i fani seriali mają być zadowolenie ba muszą być bo w końcu coś się dzieje ale czy te dzianie miało sens?,w ogóle ten sezon nie wprowadza niczego oprócz gadki szmatki i nieuzasadnionych zachowań (np.wypadek Lori,mogliby to rozkręcić) nic nie idzie do przodu
ponadto na chłopski rozum Rick powinien się zarazić bo na jego rany polała się ciecz z zombiaków ,skoro od zadrapania można się zarazić to od czegoś takiego chyba bardziej?

NekoGirl

Wypadek Lori ma głębsze znaczenie: "wyrzuć swoje stare amerykańskie auto, które byle zombiak załatwi, i kup nowego, bezpiecznego koreańskiego SUVa, który przyda Ci się nawet podczas inwazji zombii" ;) Co do zarażenia, to podejrzewam, że wyjaśnią to w 11 albo 12 odcinku, niestety oczywiście na tym forum już wszystko wyjaśnili i ja już wiem :(

ocenił(a) serial na 4
NekoGirl

No, a co ty chcesz, aby było w tych odcinkach?
Drugie, nie, nie, nie, nie... Nie wiem, czy zauważyliście, ale jak zombie ugryzie to szybciej człowiek umierał (patrz Jim, ugryziony słabł bardzo szybko, nawzajem się ugryźcie w bok to zobaczymy, czy padniecie) i nie wiem, czy zauważyliście wcześniej, ale, aby być zombie trzeba umrzeć. Zresztą, spójrzcie na Jennera, jemu próbki poszły, a on nadal funkcjonował normalnie. Dwaj nie ugryzieni policjanci z 10 odcinka też o czymś świadczą. Shane nie widział ugryzień, tylko jakieś minimalne zadrapania. Po wcześniejszych odcinkach bohaterowie nie raz byli macani po twarzy i po rękach przez zombie. Już nie wspominając o leżącym zombiaku na nich i otwartych ranach, a im nadal nic nie jest. Takie postępowanie wyraźnie wskazuje, że trzymają się komiksu, czyli SPOILERY że wszyscy są zarażeni. KONIEC SPOILERA.

ocenił(a) serial na 10
morgana000

zapraszam na forum serialu :"the walking dead"
www.thewalkingdead.cba.pl

morgana000

Wszyscy piszą, że to ostatnie trzy odcinki Shane'a w tym serialu i bardzo prawdopodobnie tak będzie, ale ja mam cichą nadzieję, że wraz z Andreą uciekną z tej farmy i może zmienią miejscówkę? Dopiero po jakimś czasie znów powróci Shane w 4 sezonie? Może pierwsi zawitają we więzieniu i tam Rick go spotka? Chciałbym tego, ale nastawiam się raczej, że zniknie z serialu na zawsze, a szkoda bo jego postać nakręca pozytywnie ten serial.

bandofbrothers

Niestety ale zniknie i już nie wróci na szczęście :D

kamil10025

na nieszczęście raczej,dzięki niemu coś się dzieje bo reszta to ckliwe ciepłe kluchy

NekoGirl

Oj żebyś się przypadkiem nie zdziwił. Rick jeszcze pokaże na co go stać a zabicie Shane'a jeszcze to spotęguje

ocenił(a) serial na 7
bandofbrothers

No na szczeście Shane znika na stałe w najbliższym czasie i jest to potwierdzone:) A co do Andrei jest to bardzo ważna postać i jej sie nie pozbedą.

Dealric

Co do Shane'a - skąd to wiesz? Możesz dać źródło tej informacji?

ocenił(a) serial na 7
TyrtanoX

Źródła nie chce mi sie szukać, ale było potwierdzone, że aktor odchodzi na rzecz innego serialu.

ocenił(a) serial na 7
Dealric

Jeżeli chcecie źródła, to przeczytajcie komiks.. tam Shane bardzo szybko trafia do piachu..

rafal1899

Przeczytałem komiks. Czy Wam ludziom tak ciężko pojąć, że serial a komiks to nie to samo? Gówno mnie obchodzi co się z nim stało w komiksie. W serialu dalej żyje i to się liczy.

Dealric

Widziałem ten news, dostał główną rolę w innym serialu, ale nic nie ma powiedziane o jego "odejściu" z TWD. Jedynie napisano, że nie wiadomo, czy aktor dalej będzie grał w Żywych Trupach. Zatem info wyssane z palca.

ocenił(a) serial na 7
TyrtanoX

W Ameryce jest niepisana zasada, że aktor gra w jednym serialu by promować tylko jeden i nie popaść w konflikt interesów;)

TyrtanoX

A tak się składa odkrywco że już jakiś miesiąc temu oficjalnie potwierdzono że Shane zginie pod koniec sezonu i już nawet wiadomo jak ale nie będę mówił bo szkoda psuć niespodziany. I była także mowa że od tej pory postacie będą usuwane w takiej kolejności jak w komiksie więc się tak nie buldocz. Skoro serial opary na tworze Kirkamana to wiadomo że będą w dużej mierze iść jego tropem poza tym o wielu sprawach w serialu decyduje sam Kirkman. Niestety jeszcze ze dwa a może jeden odcinek i by by Shane. W końcu

ocenił(a) serial na 7
kamil10025

Shane zginie jak w komiksie mam nadzieje?
A co do zabijania w kolejności komiksowej to fajnie, ale w takim razie co z Darylem? Przetrwa cały czas? No i brakuje też paru innych postaci;)

Dealric

Jeżeli chodzi o Shane to mogę tylko powiedzieć że dojdzie do kłótni między nim a Rickiem (czyli tak jak komiks) ale przyczyną jego śmierci nie będzie Carl. Przynajmniej takie były doniesienia jak na razie i od dłuższego czasu nie uległo to zmianie. A co do Daryla to nie mam zielonego pojęcia. Wydaje mi się że w serialu będzie bardzo ale to bardzo długo biorąc pod uwagę fakt że jest to jedna z najlepszych postaci. Jeżeli chodzi o brakujące postaci to wydaje mi się że masz namyśli Allena, Donnę i ich bliźniaków. Ich nieobecność spowodowana jest nierozwinięciem wątków z Wiltshire Estates jednak jak się pewnie domyślasz ta lokacja była w serialu a mianowicie w odcinku gdzie Andrea z Shanem szukali Sophi i gdzie ona się tak dobrze strzelać nauczyła.

ocenił(a) serial na 7
kamil10025

Myślałem nie tylko o Allenie choć on i bliźniaki są cholernie ważne dla późniejszego rozwoju postaci Carla, Ricka i Andrei wiec by sie przydali. Ale do tego chodzi mi również o Tyreesa z córką (choć mają niby wprowadzić, wiec zobaczymy), brakuje sporej cześci rodziny Hershela także.

Dealric

Jeżeli chodzi o Hershela to tak mamy Maggie, zamiast bliźniaczek mamy Beth, jest ten jeden syn (nie pamiętam imienia), dwójka była w stodole (matka i syn). Aczkolwiek mogę się mylić.

ocenił(a) serial na 7
kamil10025

Otis leży martwy choć też nie jest potem zbyt ważny. O synie kompletnie zapomniałem, ale racja był w ze 2 scenach :D

kamil10025

A umiesz potwierdzić swoje słowa? Czy tylko gadasz dla samego gadania? Daj dowód w postaci newsa. Bo ja śledzę wiadomości TWD i nie widziałem nigdzie, żeby Shane miał paść. "Odkrywco".

TyrtanoX

Nie jestem w stanie podać ci konkretnej strony z tego względu że przeglądałem ich X ilość od grudnia jednak mogę cie zapewnić że na co drugiej pojawiła się informacja o tym że usuną go z końcem sezonu drugiego, a skrzętnie zasugerował to Kirkman, który sam nie widział przyszłości dla tego jakby to ująć pajaca w serialu bo ileż można podburzać grupę. Możliwe że w 3 sezonie będą o nim jakieś wspominki w postaci retrospekcji albo coś w tym rodzaju. Nawet na logikę. Przecież wprowadzają Tyreesa, jest już Rick i Daryl to po co kolejny narwaniec. Było by stanowczo za dużo a Tyreese jest o wiele lepszy od niego a co najważniejsze jest mniej wkurzający.

ocenił(a) serial na 4
TyrtanoX

Jak to łatwo niektórym powiedzieć daj źródło. Masa filmów z wywiadami na YT, tony przeczytanych artykułów, na różnych stronach, a oni chcą linka.

Badly

Powiem szczerze, że dziwię mu się, że jeszcze nie trafił na żadną wzmiankę o uśmierceniu Shane'a skoro tyle stron i newsów przeglądnął.

Badly

Mówisz? A jednak nikt nie chce podać żadnego źródła jak do tej pory.
Ogólnie jak ktoś mówi zaskakującą wieść, to powinien poprzeć swoje słowa dowodami. Tak samo w sądzie, zanim wyda się skazujący wyrok. Tak trudno zakapować? Łatwo mówić, ciężej udowodnić. No cóż...

Co do newsów, to nie widziałem żadnego, który by definitywne mówił o zakończeniu wątku Shane'a w tym serialu. Najczęściej to domysły i spekulacje. A takie mnie nie interesują, bo gdyby się sprawdzały, to Shane by umierał co kolejny odcinek. ;p

TyrtanoX

A za przeproszeniem czy my jesteśmy w sądzie? No nie wydaje mi się poza tym to co mówimy to nie są żadne DOMYSŁY. Jakbyś chciał to byś się wysilił i sam znalazł. Jak już powiedziałem jest to info potwierdzone przez samego producenta serialu i aktora i w necie krąży już od półtora miesiąca. Najwidoczniej źle szukasz. PS. na polskich stronach tego newsa na pewno nie znajdziesz.

ocenił(a) serial na 4
TyrtanoX

Z sądem beznadziejne porównanie. Tam się specjalnie przygotowujesz do sprawy, a tutaj wcale nie muszę.
O Shanie czytałam jakiś czas temu w jednym z artykułów, od tamtej pory przeczytałam kilkaNAŚCIE wywiadów, pooglądałam kilka filmików z Comic Conów o samym TWD, już nie wspomnę dziesiątek newsów dotyczących innych seriali, które oglądam. Masa informacji, a nie jestem jakaś nawiedzona, żeby sobie zapisywać gdzie i o czym piszą.
Gdy o czymś jest dyskusja, a pamiętam, o czym czytałam to się wcinam (jak tutaj koledzy czy koleżanki), ale przyjdzie ci taki, co chce źródło (!) jakby oczekiwał, że każdy wszystko zapamiętuje co gdzie i jak! No bo to taki banał. Pstrykam palcami i już jest link.

Badly

I po co się tak wysilasz pisząc o niczym? Masz aż tyle wolnego czasu? Jak Ciebie tak to bulwersuje, że proszę o źródło, to po prostu mnie zignoruj i nie odpowiadaj. Człowiek inteligentny by tak zrobił.
Chyba, że jesteś inteligentną masochistką.

A co do sądu, to mnie rozbawiliście do granic możliwości. Wy wszyscy tak bierzecie na poważnie cokolwiek człowiek napisze? Nawet głupie porównanie? Błagam, oszczędźcie mi definicji - "Czym jest sąd i jak się przygotować do sprawy."
Serio, wyluzujcie, nie ma powodów do zbędnych napięć.

ocenił(a) serial na 7
TyrtanoX

Co do Shane'a już w sieci są obecne nawet zdjecia ze scen gdzie Shane [spoiler] jest zombie [/spoiler].
Jak nie wierzysz to któryś z tematów został specjalnie po to założony idź sprawdź.

Dealric

Dziękuję. Nareszcie.

ocenił(a) serial na 4
TyrtanoX

Wstukanie tego nie zajęło mi dużo czasu, tym bardziej, że w między czasie robiłam coś co powinnam. Multitask & shit. Nie ignoruję rzeczy, które mnie irytują. Jak ktoś pisze czy mówi "daj mi" to nie przewijam, czy nie odchodzę, po prostu piszę/mówię "tobie to się wydaje, że to takie łatwe!". Ignorowanie nie leży w mojej naturze.

To głupie porównanie było gówniane, to ci napisaliśmy. Mogłeś wyskoczyć z czymś lepszym :3

Lalalallalalalala... FYI, ja się jeszcze nie napięłam :3 Mi daleko do tego.

Badly

Skończyłaś? Dzięki Bogu.

ocenił(a) serial na 4
TyrtanoX

Nie skończyłam!

użytkownik usunięty
morgana000

Jak dla mnie jeden z lepszych odcinków, wystarczająco dużo akcji i coś się wreszcie rusza w dalszym kierunku. Chociaż ja przyzwyczajony jestem do spokojnego rozgrywania losów, w końcu to serial a nie film gdzie mamy minimum godzinę naszpikowaną esencją produkcji. - Więc te średnie odcinki doceniam i akceptuję, a te lepsze jak najbardziej sobie lubuję. W sumie pierwszy raz przyznałem trochę racji Shane'owi, tak to mi typ przeważnie działał na nerwy - i tu nie chodzi co robił tylko jak to robił. Rick też nie jest idealny ale dla mnie jakoś bardziej przemawia jego postać. Spodobała mi się też końcowa wstawka z piosenką, więcej takich... to cholernie nadaje klimatu takim serialom. ;)

ocenił(a) serial na 7

z tymi piosenkami na końcu każdego epizodu to ja bym się raczej wstrzymała.. każdy serial do wyrzygania daje piosenkę: CSI, Chirurdzy, House, Supernatural, któryś z wampirzych seriali.. nie, psia mać! dość!

użytkownik usunięty
diana6echo

Oj nigdzie nie wspomniałem, że przy końcu każdego. Moim zdaniem najlepiej kwestia piosenek została rozegrana w LOST, kto serial oglądał ten wie. :) Raz na jakiś czas i było po prostu wyśmienicie.