Nie wybaczyłabyś ...
Ciągle powtarzam, że my wiemy o jego niewinności. Ładnie to napisałaś, że jest biedny, bo wierzy w swoją winę.
My to też tak właśnie oceniamy. Żałujemy go i to nawet bardzo, szczególnie, że wpadł w sidła kogoś takiego jak Iclal. Zawiniła tu jego pycha, rozdmuchane ego wiara w ludzi, w których wierzyć nie powinien. Nie był ostrożny.
Poczytałam sobie wątek spoilerowi ( aż mnie oczy pieką ) .Przy okazji różnych scen pojawiają się różne opinie.
Upewniłam się, że Y musiał dostać baty za to, że ożenił się z Iclal. Całe zło wzięło się od tego ożenku. I tak jak Iclal mówił, że zna go na wylot tak i on znał Iclal. Nie należy wiązać się z nieodpowiednim człowiekiem.
Jestem przeciwniczką rozwodów choć sama się rozwodziłam, bo piorun mnie strzelił ( kto czytał Ojca chrzestnego ten wie co mam na myśli) i spotkałam najwspanialszego mężczyznę na świecie. Ale są konsekwencje rozwodu kto tak nie twierdzi to jest głupi.
Yigit myślał że nie ma miłości. Jego życie było walką o wypłynięcie na powierzchnię i zdobył top czego pragnął, walczył z mafią, w jakis sposób doprowadził do uwięzienia członków tej mafii by potem zmagac się z nimi nadal. Jednak faktycznie nie sądził że kiedyś kogoś pokocha. Nie patrzył na kobiety, ożenił się z rozsadku, ale jednak i takie małżeństwo z kobietą pokroju Iclal nie mogło sie udać. Dlatego ten huragan uczuć , który go porwał i z którym nie umiał walczyć doprowadził do tego co mamy. A sam mówił bratu że teraz odczuwa w stodunku do Iclal tylko smutek i tagrały nim wyrzuty sumienia że ona chora a on jej nie kocha. Wierzył że nic nie pamięta i dał się manipulować. Ale jak odkrył prawdę to stawia sie rodzince i za to go cenię. A że przegiął w uleganiu Iclal to teraz cierpi bardzo. I żal mi go. Ale wiem że gdyby nie ta ciąża Iclal to Nur by mu wybaczyła zdradę bo bardzo go kocha i zaraz to zobaczymy już w 31 odc tureckim.
Nur cierpi tak jak Yigit bez niego i jego miłości tylko fakt, że jest bardzo zraniona jego zdradą fizyczną i tak jak mówił Yigit do brata tego strasznego ranka : jak można wyjaśnić wytłumaczyć zdradę?
I tradycyjnie coś na dobranoc, ale zupełnie innego. Dziś mam rozmarzony dzień i nostalgicznie się żegnam
https://youtu.be/s8hzmtDDP34
Nie wybaczyłabyś ...
A pamiętasz te retrospekcje, które jak pociski wystrzeliwały w myślach Nur??? Te wszystkie przytulanki których była świadkiem, sauna, rozmowy Iclal z mamusią o romantycznym wyjeździe, drugiej podróży poślubnej ( zaproponowanej przez Y.........
Myślisz, że kobieta jest wstanie uwierzyć, że to był tylko raz i to taki celny? I więcej się nie powtórzy? Czy całe życie trzeba przetrząsać kieszenie ukochanego? Jakie to jest życie?
Nur w domu Y znosiła istne katusze ( tak wiem było nam ich żal ), ale tyko dlatego to wszystko przetrwała, bo jak mówiła -że mu ufa ( powtarzała to kilka razy). Pozostało jej tylko zaufanie, gdyż jej godność, prawdomówność, miłe obycie były ciągle deptane. Przez Y też. Może jest to związane z ich obyczajowością. w tym zamku na odludziu był swoisty harem. To tak jak w tym serialu o sułtanie( widziałam kilka odcinków u mamusi i niedobrze mi się robiło). Co te kobiety tam wyrabiały??!! Truły się, mordowały, abortowały, oszpecały i zabijały dzieci, kradły. I tak pomyślałam - co się zmieniło ?? Tylko stroje, wnętrza i fryzury, ale ludzie są tacy sami. Mężczyźni, którzy zamykają baby razem z myślą, a niech się biją to kupię sobie nową.
Na YT Amine bardzo ładnie śpiewa. Wygląda na to ,że pobierała naukę gry na jakimś instrumencie, bo głos też szkolony. Dziewczyny pisały, że Tolgahan też śpiewa, ale nic takiego nie znalazłam . Czy coś o tym wiecie?
Miłej nocy i dzięki za towarzystwo.
Merheba :) wszystkim.był jeden link tolka jak śpiewał albo udawał że śpiewa w samochodzie ale nie jestem pewna bo głośniej była muzyka niż on sam
Wklejam jeden link do Tolka, jeśli to nie fotomontaż to taki śpiewa ale nic pewnego
https://www.instagram.com/p/BFHgxB3Pxbd/?hl=pl
To chyba nie fotomontaż,piosenka nawiązuje do jakiegoś komiksu,podobna scena jest w naszym filmie w 2 odcinku jak Nur spiewa w samochodzie po zwiedzaniu Stambułu.
Tolek chyba to wrzucił jak sie pogodził z Almedą ,zanim go
wyrzuciła za ten pocałunek z Aminą tzn Nur w 42 odc.
Nie mam żadnej pewności co do pozycji wrzucsnych na ig. Ale może to Tokek śpiewa. nie na innych "probek" jego sił na ig. Ale fajny fragmencie. Dani juz to zmieniali i za partnerkę wstawali mu Aminke.
Pewnie masz rację,T ma fajny głos jako aktor i pewnie dobrze spiewa ,chociaz niekoniecznie to musi iść w parze.
Fani mieli rację,Amina śmiała by się tak jak on pięknie wyglądali by razem.
Elza pisałaś ,że interesujesz się Aminą,na instagramie Av jest
zdjęcie Aminy w białym spodnium chyba i obok zdjęcie chyba
aktora tureckiego ,coś wcześniej czytałam/tłumacza google/
o nim przyjmuje tylko takie role gdzie mogłby zaprzyjaznić się
z partnerem lub partnerką.Może Amina dostała jakąś propozycję. Szkoda,że tylko Tolgahanowi wzrasta popularność ,a przecież też dzieki Aminie/fani pokochali ich jako parę/ jemu slupki lecą w górę.
Ja osobiście bardzo lubię głos Tolka ;) czasami tak śmiesznie nim pracuje, przy marudzeniu albo przyczepkach do Nur :D
Ja lubię jego miny kiedy jest zły,albo wtedy kiedy Nur powiedziała dla żartu że będzie brać udział w reklamie żelu pod prysznic i ta jego mina -bezcenna..lubiłam tolka w 1 sezonie że nie był ciepły klusek,później taka miękka dupa z niego..a w ostatnich trzech odcinkach świetny
We wcześniejszych wątkach Elza pisała, że marzy jej się, żeby Y pokazał się publicznie z piękną Nur przy boku. Czekając na ostatni sezon też tak marzyłam. No niestety nie dla nas taki widok, chociaż wejście na ślubie też było ładne. Właśnie z tym Y miał największy problem.
Te wybuchy gniewu były spowodowane tym, że z Nur bywał tylko w ukryciu. On miał świadomość jej urody. Gdy sprawa się rypła w końcówce pierwszego sezonu powiedział do niej – moja piękna żona. Zgadzam się z tym, że Nur nie tylko urodą imponowała. Pięknych kobiet w towarzystwie nie brakowało. W końcu I przypomniała sobie jak przepędzała te zainteresowane jej mężem. Miała wprawę w okładaniu konkurentek w toalecie.
Nur zaimponowała Y chyba też tym, że się mu postawiła jako chyba jedyna. A chłop jak chłop chciałby się swoją kobietą pochwalić. To było widać szczególnie gdy zaczęła pojawiać się w reklamach. Wszyscy mogli obok niej stać, gapić się na nią tylko jemu nie wypadało. Filmik reklamowy oglądał sobie w ukryciu i się nakręcał. Kerem mógł się na nią gapić ile chciał, a on jej mąż nie mógł, Firat stał z Nur na scenie w jej blasku, a nasz przystojniak mógł tylko rozdziawiać buzię itp. Szlag go trafiał. Firat chyba dostał po pysku nie za to że Nur się upiła, ale że byli razem w publicznym miejscu to go z pewnością wkurzało. Y oddałby wszystko, żeby też tak móc. To widać też w scenie, gdy oparty o samochód gapił się w plakat, na którym była Nur. Ukrywanie związku rodzi same ograniczenia a to działa na psychikę.
Czasami się uśmiechnę gdy widzę gościa z jakimś podstarzałym barbiszonem( tak mówię o kobietach dość specyficznie ubranych). Idzie taki szczęśliwy, że ten barbiszon jest mój.
W tłumaczeniach odcinków, do których dotarłam jest napisane jak Y się uczłowieczał. Zmienił styl, język, zrobił się bardziej powściągliwy i opanowany. Tak sobie pomyślałam, że wcześniej z agresywną ciotką, która lała Nazan, oblewała, agresywną, i neurotyczną Iclal oraz agresywnym Y tworzyli w tym swoim zamczysku jakąś upiorną rodzinę Adamsów. Straszne
Dziękuję za linki
Rodzina addamsow przy tej "przeklętej rezydencji kozanow" jak to określiła Nur w pierwszym odcinku to pikuś. Dziwię się że Yigit wgl miał tyle odwagi żeby wziąć ślub z kuzynka..wiadomo taka kultura ale bez przesady.brać ślub z kimś kogo się nie kocha go się udać takie małżeństwo nie może i przed wypadkiem Yigit chciał się rozwieść bo miał dość tego..i nie dziwię się.tylko w złym momencie się Nur pojawiła.
Gdyby Nur pojawiła się po wybudzeniu iclal to jestem ciekawa co wtedy by bylo..a Yigit wielokrotnie chciał ujawnić związek z Nur tylko Nur mu nie pozwalała ze względu na iclal i merta
Tylko że jak I była w śpiączce, to Y nie rozwiódł się z nią..., nawet brat namawiał go do tego, gdy byli w restauracji.
Rozwiódł się z I dopiero wtedy, gdy chciał się ożenić z Nur i ciotce podstępem podsunął papiery rozwodowe do podpisu. Ja myślę jakby dalej był mężem I i wybudziła by się ze śpiączki, to by odgrywał podobną szopkę ... no może by mu było lżej, bo nie ukrywałby przed I Nur
My nie wiemy jak by było. Ale faktycznie impulsem do rozwodu była Nur, chociaż jak sam mówił, to nie za sprawą Nur chciał się z Iclal rozwieść. Ciotka ani nikt inny nie wiedział, że winę za wypadek ponosiła Iclal. Yigit jest szlachetny i wszystko wziął na siebie. Dopiero Icla matce powiedziała, a Yigit Iclal przygadał to w szpitalu, gdy byli na usg. Dobrze to rozegrał i za tą jego szlachetność bardzo Lubię Yigita. Niezależnie od jego porywczości i innych egoistycznych pobudek działania. Ale Matylda masz rację, on w ukryciu wielokrotnie oglądał filmik z Nur a w gazecie gładził jej sylwetkę. On nie mógł ujawnić tego związku boi nawet jak już bardzo chciał, to nasza dobra Nur myślała o innych. A przez to Iclcl mogła z nimi pogrywać.
Wklejam Wam fragment, którego nie było w polskim odcinku to tuż po poronieniu
https://youtu.be/5C_8X9elSrc?list=PLZDpor2_OQdCNH4vrzSTrjR5yiBkW2sMP
Bo to wtedy Yigit powiedział do siebie że tego nie wytrzyma i podjął decyzję o wyjeździe. Jak Nur za im wybiegła, to jej to powiedział że wyjeżdża. Straszny fragment a nasi bezczelnie wycięli
Kto nie oglądał po turecku yen nie wiedział że takie coś było i nie miała sensu ta jego decyzja że wyjeżdża. A Nur mówiła do Merta i on to słyszał, że miałby rodzeństwo i byliby wszyscy razem szczęśliwą rodziną/ Yigit nie mógł tego wytrzymać, bo mimo złości na Nur że mu nie powiedziała o ciąży , wiedział że się do tego przyczynił. Nie umiał się do tego przyznać i strasznie cierpiał. Płakał i nie mógł sobie znaleźć miejsca a tu wszyscy i Icla i Hafize i ciotka nad n im się pastwili coś od niego chcąc
Ciotka najgorsza bo wiedziała jak Yigitowi jest ciężko bo to było jego dzicko
bo mimo złości na Nur że mu nie powiedziała o ciąży , wiedział że się do tego przyczynił. Nie umiał się do tego przyznać i strasznie cierpiał. Płakał i nie mógł sobie znaleźć miejsca a tu wszyscy i Icla i Hafize i ciotka nad n im się pastwili coś od niego chcąc
I on po czymś takim wyjechał ???To jakiś wariat!!
No to musieli go przeczołgać. Małżeństwo to wspólne przeżywanie. Inaczej to nie ma sensu. Organizować sobie ucieczkę???? Zostawił ją na na pastwę losu w tym gnieździe os zupełnie bezbronną. Przecież ciotka już ją kiedyś pobiła, sprowadziła wariata co jeszcze mogłaby jej zrobić. głupia zakochana dziewczyna
Dziewczyny a są tu na forum przetłumaczone dialogi z tej mysliwskiej chaty. Przeglądałam spoilery ale nie trafiłam. Może coś przeoczyłam?
No tak. Też mu z trudem wybaczyłam. Ale Na tym etapie tylko ciotka wiedziała kto jest ojcem tego dziecka. A Yigitowi nikt ie odpuszczał. I w tej sytuacji nie potrafiłby grać z Iclal szczęśliwego małżeństwa. Ona i tak go z okna obserwowała co mu jest? jeszcze by sie wydał
Mnie tym tak wkurzył ,że aż chciałam olac ten serial... zmiast ją wspierać, to spierdzielił! Zostałam tylko dlatego, że Nur się zmieniła i pokazała mu :D
Wiele razy miałam go dość z tym jego EGO. Ale Nur tez mu mogła powiedzieć to była tak ważna sprawa że jej honorzenie nie było na miejscu i nie miało sensu.
Wtedy zostałam dla niej... później oma mnie też wkurzala tymi kłamstwami, wielką dumą (np. W sprawie długów)
Ale to jest już jakiś sadyzm
On jej nie dał dojść do głosu. Zawsze te nerwy, których nie potrafił opanować. Nie ogarniał sytuacji. Wywlókł j z autokaru, przywiózł do domu i radź sobie sama.
Ta jego nieodparta chęć karania Nur. Tylko za co? Za to że nie wywiązał się z danej obietnicy.
Kiedy wychodził z sypialni zostawiając Nur w ślubnej sukni powiedział zaufaj mi- na co Nur odpowiedziała ufam ci. I co??? Psinco. Ona była stokroć mądrzejsza i dojrzalsza od niego. Czytałam dzisiaj streszczenia odcinków, kiedy pojawił się Fati. Piszą dziewczyny o tym, że Nur też ma za uszami, bo nie wszystko mówiła Y. Ale cokolwiek powiedziała to zawsze były te niekontrolowane wybuchy gniewu. On ją dobrze przećwiczył i nauczył omijania tematów. Ja go lubię i też jest mi go żal czasami, ale jakimś kołkiem w łeb powinien od czasu do czasu dostać.
A na jachcie to co? To nie był sadyzm. Jak chciał to ryknął i ustawił Iclal do pionu. Zafundował Nur super wycieczkę taki last minut
Ale on ciągle podkreślał- to moja żona. Skoro tak, to on był przecież mężem i ojcem, człowiekiem odpowiedzialnym. Jeszcze rozumiem, że wykombinowałby coś żeby wyjechać razem z Nur żeby trochę odetchnęła, ale sam!!!
Znałam ten odcinek z lektorem i też mnie wkurzył Y z tym wyjazdem chociaż fragment był niepełny.
Bardzo podobała mi się Nur gdy pozowała w tej czarnej stylizacji taka trochę Audrey Hepburn połączona z Palomą Picasso. Ech pięknie wyglądała
Oj ciężko/ Ale Elmas umiała powiedzieć o ciąży mimo przeciwności. Nur tez mogła powiedzieć a nie unosic sie honorem. Jak to oglądałam to wbrew logice wołałam do telewizora : powiedz mu nawet do pleców i wyjdź,.
No właśnie... trzeba bylo też go olac, ominąć go łukiem i powiedzieć "jestem w ciąży" i go zostawić samego na jakiś czas...
Przypomniało mi się jak zaczęłam oglądać ten serial... na początku sobie powiedziałam "tylko co jakiś czas ..co któryś odc... nie masz czasu na wiecej, trudno i tak nic w nim ciekawego" i nagle nie wiem kiedy, jak, ale wpadłam i pokochałam ten serial... czas nagle też się na każdy odc znalazł xD
Dobranoc. Tradycyjnie klipek nowiutki trochę disko polo ale Yigit i Nur świetni i szczęśliwi
https://youtu.be/5W69O3CxlCk
Merhaba! Miłego dnia. Popatrzcie na ranking aktorów i aktorek tureckich. Tolek we wrześniu na 3 miejscu, a nasza Amine na 1!!!!
https://youtu.be/Ccbe_LAKT_4
A teraz Tolek jest ba baaaardzo odległym miejscu. Co do aktorek nie widziałam najnowszego rankingu.
Postaram się wrzucić później najnowszy ranking
Elza bardzo dziekuję , na instagr wyglada to inaczej chociaz AMINIE w ostatnich 2 dnach przybyło ponad tys.obserw.
bardzo się cieszę,moze Aminka dostanie fajną rolę.
Ten ranking to pewnie dot. samej Turcji,my kochamy nasz serial
a pamietacie w Turcji on był na któryms miejscu i Faruk mówił
,że mają lepsze produkcje
Nie ma sie co aż tak cieszyć . to był ranking ros tv. W tureckiej dla aktorów Tolek jest chyba na odległym 15 miejscu. W ogóle ostatnio wygląda bardzo źle . Ta para w ogóle wygląda kiepsko
Wkleję zaraz linka
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14907038_680009235497125_919908507 87453108_n.jpg?oh=4406a9c801f682d7d87386f3ed400d65&oe=5889006E
Bo on jest pod jej pantoflem..ona nie jest ładna..bardziej chyba na botox stawialabym u niej na twarzy i wgl wg mnie nie jest atrakcyjna..ona psuje jego reputację
I jego wygląd niestety bo tworzy jego wizerunek/
Nasze Panie stwierdziły że na tym zdjęciu wyglądają jak "Uchodźcy", ye ich stroje....
Nie rozumiem kto jak kto ale Almeda mająca do czynienia z modą i stylem żeby taki wizerunek tworzyc swojemu mężczyżnie?
Brawo Nur . Tak trzymać brawo
Co by było gdyby to Nur Y zdradziła? jakoś nie mieści mu się to w jego ufryzurowanej główce.
A stara Aytul wie jaką bombą jest to dziecko w brzuchu. Firat będzie robił wszystko co będzie chciał jeśli to dziecko się urodzi i Iclal będzie musiała na to pozwolić.
Tak swoją drogą stara Aytul nie jest taka stara - sprawdzałam w necie . A aktorka Nazan jest dychę starsza od swojego serialowego partnera
Powinien siedzieć cicho, bo tak naprawdę nie był wstanie nic Nur zaoferować (pisze o pierwszej części) Przeszkodą była Iclal, a w drugiej części przeszkodą był Mert.
Ja nie wiem czy z kimś takim można być szczęśliwą, czy warto dla takich namiastek szczęścia
Ale sytuacja Elmas była zupełnie inna. Nie była żoną, a bardzo chciała. Nie mieszkała w rezydencji a też bardzo chciała
Ja myślę że yigit musi połykać to co Nur w gniewie mówi. Ale moim zdanie Nur przegięła tym co powiedziała na końcu. Owszem jest wolna i nie zdradza tera Yigita, ale to nie o zdradę yu chodzi faktyczną np męża czy żony lecz o zdradę sercem. Yigit nigdy, powtarzam , NIGDY nie zdradził Nur ani fizycznie ani w sercu. A to co mu powiedziała i później jak wzięła ten ślub z Keremem na jego oczach to był dla niego taki szok, że n ie dziwne że powiedział Cahitowi że umarł i że Nur go zabiła. Mam w oczach tę jego rozpacz na plaży i jak nim wstrząsały łkania. Jak on płakał to Nur nie wuobraża sobie takiego bólu, jest niewspółmierny do bólu, który jej nieświadpmie zadał. Zwłaszcza że potem dowiedziała się że nigdy jej nie zdradził nie tylko że nie "zrobił" yego dzicka Iclal.