PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99027}
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 235973
5,3 38 krytyków
Skazany na bluesa
powrót do forum filmu Skazany na bluesa

Dla nieciekawego filmu o nieciekawym człowieku, który ćpał, krzywdził rodzinę, a w dodatku pisał grafomańskie teksty na poziomie smutnych licealistek? W dodatku wielu ludziom wydaje się, że ten plebejski festyniarski rock w stylu studencko-juwenaliowym jest bluesem (ba! - klasyką bluesa), a to już czysta kpina.

A sam film? Zbyt tendencyjny, mało odważny, po prostu nudny. NAWET o Ryśku dałoby się nakręcić coś ciekawego (pytanie tylko, po co).

michalzawiski

że nie umiesz czytać, było już wiadome. Teraz pokazujesz także, że nie umiesz pisać. "Dyskusja poziomie"? Oj, nie nauczyli cię polskiego :(

doorshlaq

widac, że nie masz argumentów, to się czepiasz błędu, który powstał przez przypadek. cieńki bolek jesteś tyle ci powiem.

michalzawiski

ja już podałem argumenty, ty żadnych

michalzawiski

znam te teksty, brudzie. Są beznadziejne i o niczym.

nie czytałem biografii tego ćpuna, który był takim samym ćpunem jak każdy inny ćpun - albo pozostałym też współczuj, albo Ryśkowi nie.

Grafomanię tych gównianych tekstów już udowodniłem.

Mam olbrzymi talent, ale ty o tym nie wiesz, bo mnie nie znasz, chcesz tylko sprawić mi przykrość :_____(

Powtarzam: nie wiesz, nie rozumiesz, nie wypowiadasz się.

doorshlaq

"znam te teksty, brudzie. Są beznadziejne i o niczym." znasz te teksty tak samo jak znasz się na narkomanii. czyli nie znasz. "nie czytałem biografii tego ćpuna, który był takim samym ćpunem jak każdy inny ćpun - albo pozostałym też współczuj, albo Ryśkowi nie." a powinieneś, bo narazie obrazasz człowieka, a nic wogóle o nim nie wiesz. "Grafomanię tych gównianych tekstów już udowodniłem." nic nie udowodniłeś, nie ściemniaj."Mam olbrzymi talent, ale ty o tym nie wiesz, bo mnie nie znasz, chcesz tylko sprawić mi przykrość :_____(" ja wiem, ze masz talent, sam ci go nawet wymieniłem, masz wielki talent do obrażania ludzi."Powtarzam: nie wiesz, nie rozumiesz, nie wypowiadasz się."zastosuj te radę dla siebie.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

kazdy zna te teksty, bo byl nimi katowany w dziecinstwie. jak ktos dorosl (mentalnie), to byl w stanie zauwazyc ich marnosc i grafomanie.

Jam_Jest_Masakrejszyn

"kazdy zna te teksty, bo byl nimi katowany w dziecinstwie. jak ktos dorosl (mentalnie), to byl w stanie zauwazyc ich marnosc i grafomanie." jak ktoś nie dorósł umysłowo, to pewnie, że dostrzeże marność i grafomanie. Zresztą argumenty doczekam się wreszcie czy nie?

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

to ja oczekuję od ciebie argumentów w końcu, a to wpatrywanie się w swojego idola jest cechą niedorozwinięcia mentalnego, nie na odwrót,

Jam_Jest_Masakrejszyn

niedorozwiniety to ty jesteś mentalnie, bo nie dość ,żenie umiesz ani czytać, ani dyskutować, to jeszcze nie potrafisz podać argumentów.

michalzawiski

niedorozwiniety to ty jesteś mentalnie, bo nie dość, że nie umiesz ani czytać, ani dyskutować, to jeszcze nie potrafisz podać argumentów.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

niedorozwiniety to ty jesteś mentalnie, bo nie dość, że nie umiesz ani czytać, ani dyskutować, to jeszcze nie potrafisz podać argumentów. a jakby tego było mało, ze złości nie trafisz w klawisze.

Jam_Jest_Masakrejszyn

"niedorozwiniety to ty jesteś mentalnie, bo nie dość, że nie umiesz ani czytać, ani dyskutować, to jeszcze nie potrafisz podać argumentów" nie odwracajcie kota ogonem. "a jakby tego było mało, ze złości nie trafisz w klawisze. " powiedziałem ci coś już odnośnie emocji, ale do ciebie małolacie nie dotarło. dyskusja merytoryczna to chyba dla was za wysokie progi.

michalzawiski

przecież ty nie umiesz merytorycznie dyskutować

doorshlaq

popatrz na siebie, ciągłe ataki bluzgi i niewiedza

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

lepiej popatrz na siebie, ciągłe ataki bluzgi i niewiedza

Jam_Jest_Masakrejszyn

tylko, że ja nie atakuje, ani nie bluzgam, brakiem wiedzy też się nie wykazuje, czego nie mozna powiedziec o was.

michalzawiski

tylko, że my nie atakujemy, ani nie bluzgamy, brakiem wiedzy też się nie wykazujemy, czego nie mozna powiedziec o tobie.

doorshlaq

rozśmieszasz mnie coraz bardziej.

michalzawiski

a ty rozśmieszasz mnie coraz bardziej.

michalzawiski

znam te teksty, bo te utwory lecą w każdym radiu. Są beznadziejne. "Czerwony jak cegła, rozgrzany jak piec, muszę ją mieć" - no, coś w sam raz dla kogoś na twoim poziomie intelektualnym.

Pytałem, czy współczujesz innym ćpunom, czy tylko Ryśkowi, który był takim samym brudnym menelem jak reszta, nie lepszym w niczym. Odpowiesz?

doorshlaq

"znam te teksty, bo te utwory lecą w każdym radiu. Są beznadziejne. "Czerwony jak cegła, rozgrzany jak piec, muszę ją mieć" - no, coś w sam raz dla kogoś na twoim poziomie intelektualnym" już powiedziałem nie pisz o czymś, o czym nie masz pojęcia."Pytałem, czy współczujesz innym ćpunom, czy tylko Ryśkowi, który był takim samym brudnym menelem jak reszta, nie lepszym w niczym. Odpowiesz?
' a ja cie prosiłem żebyś zacytował mi swoje argumenty. zacytujesz? "Powtarzam: nie wiesz, nie rozumiesz, nie wypowiadasz się." zastosuj to dla siebie.

michalzawiski

A ty swoje. Jak mogę nie mieć pojęcia, skoro znam te beznadziejne teksty na pamięć?
Obiecuję, że zacytuję swoje argumenty, kiedy ty zacytujesz swoje (ale nie zacytujesz, bo ich nie było) i kiedy odpowiesz na pytanie: czy współczujesz innym ćpunom, czy tylko Ryśkowi, który był takim samym brudnym menelem jak reszta, nie lepszym w niczym?

doorshlaq

"Obiecuję, że zacytuję swoje argumenty, kiedy ty zacytujesz swoje (ale nie zacytujesz, bo ich nie było) i kiedy odpowiesz na pytanie: czy współczujesz innym ćpunom, czy tylko Ryśkowi, który był takim samym brudnym menelem jak reszta, nie lepszym w niczym?" nie zacytujesz, dobrze. Znaczy się, ze zniszczyłem cie twoją własna bronią. strzeliłeś sobie kolejnego gola.

michalzawiski

nie zacytuję, bo ty miałeś to zrobić pierwszy - całe szczęście jesteś tu jedynym kretynem i każdy widzi, że ty miałeś zacząć

doorshlaq

czyli nie zacytujesz. a wiesz dlaczego, bo ich nie masz. pokonałem cie twoja własna bronią cieńki człowieczku. Liczyłem, że się zmienisz, a ty dalej nie potrafisz nic oprócz ataków własnie AD PERSONAM, bluzgów i wielu innych rzeczy.

michalzawiski

nie zacytuję, bo miałeś to zrobić pierwszy, ale nie zrobiłeś tego, bo nie masz argumentów. Liczyłem, że się zmienisz, a ty dalej nie potrafisz nic oprócz ataków własnie AD PERSONAM, bluzgów i wielu innych rzeczy.

doorshlaq

marnie ci to idzie.

michalzawiski

a co mi ma iść? tylko przypominam, że czekam na argumenty

doorshlaq

i tutaj znowu przykład na to , że nie używasz głowy do tego co czytasz.. "tylko przypominam, że czekam na argumenty" śmieszny już jestes z tym Mlex14 już ci napisał cos o tym.

michalzawiski

no napisał, a ja mu odpisałem. nadal czekam na argumenty

doorshlaq

Dżem jest ikoną w polskiej muzyce i nie mówię tego z perespektywy fana. Nawet z szacunku dla pokolenia ludzi którzy się na tej muzyce wychowali nie należy wysnuwać wniosków że to muzyka plebejska dla smutnych licealistek. Nawet jeśli tak uważasz zachowaj to dla siebie. Bo kim ty jesteś i co osiągnąłeś, żeby wystawiać ocenę innym. Dobrze że ten film powstał , z resztą podobnie jak "Requiem for a dream" ku przestrodze !!.

ocenił(a) film na 1
hotkazio

dla jakiego pokolenia? fani drzemu i brudasa ćpuna ryśka nie zasługują na żaden szacunek.

Jam_Jest_Masakrejszyn

Nie wiem, "powiedzmy" że twoja mama słuchała " Beatlesów " A przypuśćmy, że według mnie to kiczowata muzyka. To twoim tokiem myślenia nie zasługuje ona w moich oczach na żaden szacunek !

ocenił(a) film na 1
hotkazio

chyba ci sie wydaje, ze twoja opinia mnie w jakikolwiek sposób obchodzi.
bronisz dżemu = jestes nikim, proste.

Jam_Jest_Masakrejszyn

Ja nie bronie dżemu tylko LUDZI którzy go słuchali. W przeciwieństwie do ciebie dorosłych już i wartościowych osób. To że słuchasz Dico Polo czy Lady Gaga- może znaczyć że masz taki gust(ktoś może powiedzieć: słaby:) Ale nie znaczy to że nie zasługujesz na szacunek. O tym decyduje twoje postępowanie wobec innych. Ale nie będę z tobą dyskutował na tematy do których może jeszcze nie dorosłeś?

ocenił(a) film na 1
hotkazio

ktoś kto słucha dżemu na pewno nie jest wartościowy.
dżem nie dorasta gadze do pięt (nie to, żebym jej słuchał, po prostu widzę różnicę poziomów).
case closed.

Jam_Jest_Masakrejszyn

"ktoś kto słucha dżemu na pewno nie jest wartościowy." ktoś kto słucha tego, co ty jest także bezwartościowy."dżem nie dorasta gadze do pięt (nie to, żebym jej słuchał, po prostu widzę różnicę poziomów)." Zwłaszcza, że grają zupełnie inny rodzaj muzyki, strzeliłeś sobie znowu samobója.

michalzawiski

a skąd wiesz, czego on słucha? i co z tego, że dżem gra co innego niż gaga, skoro jest gorszy?

doorshlaq

nie ważne czego, ale to, że ktoś słucha dźemu, nie znaczy że jest bezwartościowy. zabolało jak tak powiedziałem co? I bardzo dobrze miało zaboleć, może wreszcie dzieki temu do waszych mózgownic coś dotrze.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

tak, bardzo boli jak tępak słuchający drzemu dalej pławi się w ignorancji. TAK BARDZO BOLIIIIIIIIIII (UWAGA IRONIA).

Jam_Jest_Masakrejszyn

Nie mów mi o ignorancji pusty chłopczyku, bo sam ignorujesz moje prosby o argumenty.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

to ty ignorujesz nasze prosby o argumenty.

Jam_Jest_Masakrejszyn

wy moje także, więc nie zwracaj mi uwagi

michalzawiski

ale ty pierwszy, to potem zaczęliśmy się zniżać do twojego poziomu

doorshlaq

i znowu to samo zwalanie na mnie. Do mojego poziomu to musielibyście się podwyższyć i wam sporo jeszcze brakuje.

michalzawiski

do twojego poziomu to nawet mój chomik musiałby się zniżyć

doorshlaq

ty narazie jesteś na poziomie swojego chomika.

michalzawiski

a ty poniżej

doorshlaq

ale ja nie jestem tobą dziecinko.

michalzawiski

wiem, i nigdy nie będziesz