PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99027}
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 235973
5,3 38 krytyków
Skazany na bluesa
powrót do forum filmu Skazany na bluesa

Dla nieciekawego filmu o nieciekawym człowieku, który ćpał, krzywdził rodzinę, a w dodatku pisał grafomańskie teksty na poziomie smutnych licealistek? W dodatku wielu ludziom wydaje się, że ten plebejski festyniarski rock w stylu studencko-juwenaliowym jest bluesem (ba! - klasyką bluesa), a to już czysta kpina.

A sam film? Zbyt tendencyjny, mało odważny, po prostu nudny. NAWET o Ryśku dałoby się nakręcić coś ciekawego (pytanie tylko, po co).

doorshlaq

i całe szczęście, bo wtedy pewnie bym sie wstydził twojej nie wiedzy.

michalzawiski

pisze się "niewiedzy", ale w dziedzinie j. polskiego masz tyle samo wiedzy, co i w każdej innej

doorshlaq

powiedziałem ci już cos na temat uczenia mnie polskiego i przypadkowych błedów, znaczy się że argumenty się skończyły i nie masz się do czego doczepić, to musi byc naprawdę smutne dla ciebie.

michalzawiski

ależ mam się do czego doczepić, po prostu przy okazji uczę cię polskiego.

doorshlaq

To ciekawe dlaczego się nie czepiasz?

michalzawiski

jak to nie?

doorshlaq

a pewnie, że nie.

michalzawiski

sam mówiłeś, że się czepiam, a teraz mówisz, że się nie czepiam. zdecyduj się

doorshlaq

naucz się chlopie czytać, bo jesteś coraz bardziej żałosny

michalzawiski

Najpierw napisałeś, że się czepiam.
Potem piszesz, że się nie czepiam.
Mało, że nie umiesz czytać, to jeszcze nie umiesz pisać.

doorshlaq

smutny jesteś człowieku naprawdę zal mi ciebie.

michalzawiski

no i znowu, ja podaję ci na tacy fakty, a ty mnie za to wyzywasz. co za brak kultury. może zaprzeczysz jeszcze, że raz napisałeś tak, a raz inaczej?

doorshlaq

Napisałem tylko , że jesteś smutny, o ile pamietam to jeszcze nie jest wyzwisko, a o kulturze ci już coś mówiłem. No i sam przestań wyzywać.

michalzawiski

myslę, że obaj powinniśmy przestać, nie zwalaj wszystkiego na mnie

doorshlaq

ja nie zwalam wszystkiego na ciebie, za to ty na mnie owszem

Jam_Jest_Masakrejszyn

To, że jesteś nikim to wiem.

michalzawiski

sam jesteś nikim

doorshlaq

ja w przeciwieństwie do was nie mam kompleksów.

michalzawiski

no, dlatego cały dzień siedzisz przed kompem, żeby mi odpisać

doorshlaq

a skąd wiesz co ja robie cały dzień?

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

widac, ze odpisujesz. jakbys nie siedzial przy komputerze, to bys nie mogl odpisywac, chyba nawet ty jestes w stanie to zrozumiec

Jam_Jest_Masakrejszyn

"widac, ze odpisujesz. jakbys nie siedzial przy komputerze, to bys nie mogl odpisywac" o was mozna powiedzieć to samo. Jak nie jeden odpisuje zaraz, to robi to drugi. Wiec nie zwracajcię mi uwagi skoro sami nie jesteście lepsi.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

ale to nie my siedzimy twardo 24h z palcem na F5

Jam_Jest_Masakrejszyn

skoro odpisujecie to siedzicie, wiec nie jesteście lepsi.

michalzawiski

ale ty odpisujesz po pięciu minutach, a ja po dobie

doorshlaq

nie mierz mi czasu patrz się na siebie jeszcze się nauczyłeś.

Jam_Jest_Masakrejszyn

Ty nie zasługujesz na szacunek, bo szczekasz i szkalujesz.

michalzawiski

nie, to ty nie zasługujesz na szacunek, bo szczekasz i szkalujesz.

doorshlaq

tylko, że to nie ja tu skacze, tylko wy skaczecie do mądrzejszych od siebie, nie ja bezpodstawnie obrażam, tylko wy.

michalzawiski

tylko, że to ty tu skaczesz do mądrzejszych od siebie i nie ja bezpodstawnie obrażam, tylko ty.

doorshlaq

nieno teraz to juz rozbawiłes mnie do łez. Człowieku idź naucz a, dopiero potem gadaj, zobaczysz kto jest tu mądrzejszy. Już się nasłuchałem twoich wywodówo alkoholu i narkomanii. Nie masz zadnej wiedzy w tej dziedzinie.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

na pewno większą niż ty w dziedzinie ortografii i interpunkcji.

Jam_Jest_Masakrejszyn

ja wiem, że nie masz się do czego doczepić, ale polskiego mnie nie bedziesz uczył. Zawsze stosujesz ciosy poniżej pasa?

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

widać, że nie masz jaj, więc po co miałbym stosować takie ciosy?

Jam_Jest_Masakrejszyn

facet z jajami przyjmuje porażke na klate, bez wyzwisk i ataków na drugą osobę, a nie zachowuje się jak dziecko i ciągle tupie nóżką, jak ty. Skoro nie jesteś w stanie przyznać się do porażki, to odpowiedz na pytanie kto tutaj nie ma jaj jest jasna . ", więc po co miałbym stosować takie ciosy?" chociażby dlatego, że nie potrafisz prowadzić dyskusji .

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

jakiej porazki? to ty nie umiesz sie do niej przyznac, nie podajesz argumentow i odwracasz kota ogonem

Jam_Jest_Masakrejszyn

w postaci waszej niewiedzy.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

ale to ty sie wykazujesz ignorancja, nie my

Jam_Jest_Masakrejszyn

i znowu starasz się mi wytknąc coś w czym sam nie jesteś lepszy. Ile raz mam powtarzac, żebyście nie zwracali mi uwagi, skoro sami nie jesteście lepsi ode mnie.

michalzawiski

ależ jesteśmy dużo lepsi od ciebie, we wszystkim

doorshlaq

we wszystkim , to znaczy w niczym. Może będziecie jak uzupełnicie swoje luki w wiedzy.

michalzawiski

właśnie próbujemy uzupełnić twoje luki w wiedzy

doorshlaq

haha wiedziałem, ze to napiszesz. do nauki juz.

michalzawiski

haha wiedziałem, ze to napiszesz. do nauki juz.

hotkazio

"kim ty jesteś i co osiągnąłeś" - otóż jestem człowiekiem z gustem muzycznym, który nie lubi, kiedy ktoś plebejską kupę nazywa dobrą muzyką. Moich osiągnięć nie znasz, więc bądź łaskaw nie wjeżdżać mi ad personam, bo zejdziesz na poziom zawiskiego, który nie umie napisać nic merytorycznego i poprzestaje na obrażaniu.

"Nawet jeśli tak uważasz zachowaj to dla siebie." - może nie zauważyłeś, ale to jest forum dyskusyjne, przeznaczone do DYSKUTOWANIA, więc mam prawo wyrazić tu swoje zdanie, panie cenzorze.

"W przeciwieństwie do ciebie dorosłych już i wartościowych osób." - może dorosłych wiekiem, ale nie dojrzałych do prawdziwej, dobrej muzyki - a o wartości kogoś, kto zachwyca się Dżemem, nie chce mi się pisać.

I pisze się "zresztą", łącznie.

doorshlaq

""kim ty jesteś i co osiągnąłeś" - otóż jestem człowiekiem z gustem muzycznym, który nie lubi, kiedy ktoś plebejską kupę nazywa dobrą muzyką" a ja nie lubie jak ktoś dobrą muzykę nazywa plebejską kupą i w dodatku nie podaje,zadnych argumentów."Moich osiągnięć nie znasz, więc bądź łaskaw nie wjeżdżać mi ad personam, bo zejdziesz na poziom zawiskiego, który nie umie napisać nic merytorycznego i poprzestaje na obrażaniu" mówiłem ci jak chcesz uczyć kogoś kultury, zacznij od siebie. Tak w ogole nie zarzucaj mi czegoś z czym masz sam problemy, bo zamiast prowadzić merytoryczna rozmowę, ciągle atakujesz. ""W przeciwieństwie do ciebie dorosłych już i wartościowych osób." - może dorosłych wiekiem, ale nie dojrzałych do prawdziwej, dobrej muzyki - a o wartości kogoś, kto zachwyca się Dżemem, nie chce mi się pisać." mi sie nie chce dyskutować o wartości kogoś, kto nie ma o niczym pojęcia, a chce za wszelką cenę zabłysnąć. "I pisze się "zresztą", łącznie." zresztą piszę się razem, wielki pseudoznawco polskiego

michalzawiski

"nie lubie jak ktoś dobrą muzykę nazywa plebejską kupą i w dodatku nie podaje,zadnych argumentów" - podałem już sporo.

mówiłem ci jak chcesz uczyć kogoś kultury, zacznij od siebie. Tak w ogole nie zarzucaj mi czegoś z czym masz sam problemy, bo zamiast prowadzić merytoryczna rozmowę, ciągle atakujesz. mi sie nie chce dyskutować o wartości kogoś, kto nie ma o niczym pojęcia, a chce za wszelką cenę zabłysnąć.

"zresztą piszę się razem" - przecież właśnie to napisałem, kretynie xD to hotkazio napisał oddzielnie. Ty naprawdę masz kłopot z czytaniem :D

doorshlaq

""nie lubie jak ktoś dobrą muzykę nazywa plebejską kupą i w dodatku nie podaje,zadnych argumentów" - podałem już sporo." cytuj w takim razie.

doorshlaq

""zresztą piszę się razem" - przecież właśnie to napisałem, kretynie" napisałeś "łącznie", a to nie to samo

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

nie wierzę.