PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99027}
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 235951
5,3 38 krytyków
Skazany na bluesa
powrót do forum filmu Skazany na bluesa

Dla nieciekawego filmu o nieciekawym człowieku, który ćpał, krzywdził rodzinę, a w dodatku pisał grafomańskie teksty na poziomie smutnych licealistek? W dodatku wielu ludziom wydaje się, że ten plebejski festyniarski rock w stylu studencko-juwenaliowym jest bluesem (ba! - klasyką bluesa), a to już czysta kpina.

A sam film? Zbyt tendencyjny, mało odważny, po prostu nudny. NAWET o Ryśku dałoby się nakręcić coś ciekawego (pytanie tylko, po co).

michalzawiski

ja p...ole nie rozumiesz prostej rzeczy, to by się nie stało gdyby nie cpał. skoro cpał, aż umarł od tego, to się zaćpał.

doorshlaq

a podałem ci chyba znaczenie słowa zaćpac się?

michalzawiski

nie, podałeś znaczenie słowa "zaćpać", nie zwrotu "zaćpać się", i to w dodatku z krzyżówkowego słownika internetowego, bo papierowego nie masz w domu

doorshlaq

jak nie podałem jak podałem, a to że dla ciebie słownik PWN jest krzyżówkowy, to tylko pozostaje mi pogratulowac. Nie chcesz po prostu przyjąć do wiadomosci znaczenia tego słowa, bo wiesz, że oznaczałoby to przyznanie mi racji.

michalzawiski

prawdziwy słownik każdy powinien miec w domu na półce, ty niestety masz tylko internetowy. a w tym internetowym niedawno headbanging określono jako walenie się po głowie pięścią, więc nie jest to dobry słownik. czekam na definicję z prawdziwego, papierowego słownika

ocenił(a) film na 1
doorshlaq

on podobno ma papierowy, ale tak już się zakurzył, że biedaczek się boi go dotykać.

doorshlaq

"prawdziwy słownik każdy powinien miec w domu na półce" znowu wmawiasz mi nieprawdę."a w tym internetowym niedawno headbanging określono jako walenie się po głowie pięścią, więc nie jest to dobry słownik." to był słownik sjp, teraz podałem ci z PWN."Ja już ci podałem znaczenie słowa zaćpać się, ale może słownik Pwn jest bardziej przystępny dla twojego możdzka" to były moje sowa skierowane do ciebie, po czym podałe ci link, jak widac przeczytałeś to z niezrozumieniem. Skoro w dwóch słownikach podane jest to samo znaczenie, to chyba jednak coś znaczy? I znaczy to takze, że nie masz racji i z jakichś powodów nie chcesz się do tego przyznać.

michalzawiski

Zacytuj. Mi. Z. Prawdziwego. Słownika. Który. Podobno. Masz. Ale. Nie. Umiesz. Przepisać. Z. Niego. Definicji.

doorshlaq

a headbanging był własnie zle omówiony w słowniku pwn

doorshlaq

tak, a nie dawno mówiłeś , ze sjp? marnie ci idzie oobrona swojego zdania.

doorshlaq

Masz tylko jeden sposób na próbe podważenia mojej racji?

michalzawiski

nie mówiłem, że sjp, analfabeto, tylko pwn. to jak zacytujesz z papierowego słownika?

co oczywiście i tak nie zmienia faktu, że rysiek tak długo się narkotyzował, aż umarł, więc się zaćpał

doorshlaq

"nie mówiłem, że sjp, analfabeto, tylko pwn. to jak zacytujesz z papierowego słownika?" nie nazywaj mnie analfabetą, tylko wróć do pierwszej strony. Podałem ci defincje słowa zaćpac się ze słownika sjp, a ty takimi samymi słowami odpisałeś, znowu strzeliłeś sobie samobója. Nie bede ci cytować dopóki nie odpowiesz mi na to"Masz tylko jeden sposób na próbe podważenia mojej racji?" i nie zaczniesz przynajmniej próbowac bronić swojej tezy. Przestań wreszcie ignorować moje pytania.

doorshlaq

p.S "co oczywiście i tak nie zmienia faktu, że rysiek tak długo się narkotyzował, aż umarł, więc się zaćpał" nie zaćpał się skoro nie zażył narkotyku dotarło wreszcie?

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

zażywał narkotyki, więc się zaćpał; dotarło wreszcie?

Jam_Jest_Masakrejszyn

zażywał fakt, ale nie było złotego strzału, kumasz czy ci to narysowac?

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

zażywał aż się zaćpał, kumasz czy ci to narysowac?

Jam_Jest_Masakrejszyn

nie zacpał się t...u tłumaczyłem ci to już

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

a ja ci nie tłumaczyłem, że się zaćpał? przejrzyj na oczy

Jam_Jest_Masakrejszyn

Jak mozna coś tłumaczyc, nie popierając tego niczym?

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

no właśnie, jak można? belki we własnym oku nie widzisz?

Jam_Jest_Masakrejszyn

nie odwracaj kota ogonem ja swoje tezy poparłem argumentami. Rozłozyłem was na łopatki.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

żadnych argumentów nie podałeś,
rozłożyłeś nas na łopatki co najwyżej śmiechem

Jam_Jest_Masakrejszyn

a tutaj się kłania twoje czytanie ze zrozumienime. Rozumiem , że tonący chwyta się brzytwy. Po to atakujesz?

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

moje czytanie ze zrozumieniem jest dobre, tak samo jak umiejętność pisania. to u ciebie obie szwankują.

Jam_Jest_Masakrejszyn

własnie widze , że masz z tym duży problem.

michalzawiski

może jakbyś podał jakiś argument, choć jeden, to byśmy się jakoś odnieśli. póki co stanęło na tym, że Dżem to komercyjna kupa z kiepskimi tekstami. a ty podasz mi wreszcie cytat z PAPIEROWEGO słownika?

doorshlaq

teraz wasza kolej na argumenty., tylko, jak masz napisac, że już je podałeś, to sie lepiej wogóle nie odzywaj

michalzawiski

ja, w przeciwieństwie do ciebie, podałem ich sporo. nie odpowiedziałeś na żaden, bo jesteś nieumiejącym czytać kretynem, w dodatku kłamiesz, że ty podałeś.

póki co stanęło na tym, że Dżem to komercyjna kupa z kiepskimi tekstami. a ty podasz mi wreszcie cytat z PAPIEROWEGO słownika?

doorshlaq

tu widac, że ty nie umiesz czytać, za to szczekac potrafisz. powiedziałem ci , ze jak masz cos takiego napisac to się nie odzywaj. więc jak będzie podasz wreszcie czy zamilkniesz na wieki?

michalzawiski

podaj pierwszy jakiś argument. ja, w przeciwieństwie do ciebie, podałem ich sporo. nie odpowiedziałeś na żaden, bo jesteś nieumiejącym czytać kretynem, w dodatku kłamiesz, że ty podałeś.

póki co stanęło na tym, że Dżem to komercyjna kupa z kiepskimi tekstami. a ty podasz mi wreszcie cytat z PAPIEROWEGO słownika?

doorshlaq

"podaj pierwszy jakiś argument. ja, w przeciwieństwie do ciebie, podałem ich sporo. " zacytuj mi je.'w dodatku kłamiesz, że ty podałeś" czyli znaczy się że jak mówiłeś sam, że je podałem, to też kłamałeś?

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

najpierw moze ty to zrob, bo jeszcze zadnego nie podales

Jam_Jest_Masakrejszyn

ja to zrobiłem teraz wasza kolej. może przynajmniej spróbujcie się podnieść z tych desek.

michalzawiski

nie, nie zrobiłeś, w przeciwieństwie do nas, więc teraz twoja kolej, bo póki co stanęło na tym, że Dżem to komercyjna kupa z kiepskimi tekstami. a ty podasz mi wreszcie cytat z PAPIEROWEGO słownika?

doorshlaq

zacytuj mi swoje argumenty.

michalzawiski

ty miałeś pierwszy. masz także sklerozę? póki co stanęło na tym, że Dżem to komercyjna kupa z kiepskimi tekstami. a ty podasz mi wreszcie cytat z PAPIEROWEGO słownika?

doorshlaq

chyba musze ci przypomniec kto miał byc pierwszy. TY.

michalzawiski

nie, to ja chyba musze ci przypomniec kto miał byc pierwszy. TY.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

Wiem, że się powtarzam :D ale powtórzę to dla Ciebie :D:D bo widocznie nie jesteś zbyt mądry by stosowało się do przysłowie "mądrej głowie dość dwie słowie"

(nie mogłem tu napisać brzydkiego słowa)... zmarł na niewydolność, czy podczas ćpania czy po ćpaniu i tak było to spowodowane ćpaniem... a Ty myślisz, co to znaczy umrzeć z przedawkowania, w organizmie jest tak dużo syfu, że organizm nie wyrabia i kolejne organy padają właśnie "nie wydalając" z utylizacją syfu, wątroba siada, bo nie jest w stanie zneutralizować takiej ilości trucizny, serce zapiernicza na najwyższych obrotach, bo by zmusić nerki do szybszej filtracji produktów przemiany wątroby potrzebne jest większe ciśnienie krwi, co powoduje, że nerki też siadają, a co za tym idzie i serce, gdyż nie wyrabia z przepompowaniem dostatecznej ilości krwi, dodatkowo sterujący tym wszystkim układ nerwowy jest rozstrojony i wyłącza się sprzężenie zwrotne regulujące tempo przemiany materii w organizmie, i pozwala na tą szaleńczą jazdę wszystkim organom... zmarł bo się ZAĆPAŁ, albo od razu, via powyższy scenariusz, albo pomału, czyli częste stawianie organizmu na krawędzi ćpaniem, w końcu pikawka nie wytrzymała... a to co napisałem to i tak pewnie czubek góry lodowej spustoszenia jaki powodują narkotyki... tak RYSIEK SIĘ ZAĆPAŁ... umarł PRZEZ narkotyki, i z której strony by na to nie patrzeć to narkotyki były winne jego śmierci... dodatkowo, wszystkie ewentualne genetyczne niedoskonałości jego ciała, np podatność na choroby serca tylko to przyspieszyły... a to, że lekarze napiszą sobie, że zmarł na NIEWYDOLNOŚĆ serca spowodowaną narkotykami... oznacza to, że NARKOTYKI spowodowały tą niewydolność i ta niewydolność właśnie go zabiła... bo przecież nie napiszą w raporcie, że się ZAĆPAŁ...

Crazy_Ivan

dalej nie odpowiedziałeś mi na pytanie. wniosek z tego prosty panie pseudomądry . Nie umiesz odpowiedzieć. nie dyskutuje z toba i teraz się mozesz produkować.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

mój droogi :D mam w d... Twoje pytanie :D to Ty nie dasz sobie powiedzieć, że nie masz racji :D:D

PS, aleś Ty brzydki :D

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

(nie mogłem tu napisać brzydkiego słowa)... zmarł na niewydolność, czy podczas ćpania czy po ćpaniu i tak było to spowodowane ćpaniem... a Ty myślisz, co to znaczy umrzeć z przedawkowania, w organizmie jest tak dużo syfu, że organizm nie wyrabia i kolejne organy padają właśnie "nie wydalając" z utylizacją syfu, wątroba siada, bo nie jest w stanie zneutralizować takiej ilości trucizny, serce zapiernicza na najwyższych obrotach, bo by zmusić nerki do szybszej filtracji produktów przemiany wątroby potrzebne jest większe ciśnienie krwi, co powoduje, że nerki też siadają, a co za tym idzie i serce, gdyż nie wyrabia z przepompowaniem dostatecznej ilości krwi, dodatkowo sterujący tym wszystkim układ nerwowy jest rozstrojony i wyłącza się sprzężenie zwrotne regulujące tempo przemiany materii w organizmie, i pozwala na tą szaleńczą jazdę wszystkim organom... zmarł bo się ZAĆPAŁ, albo od razu, via powyższy scenariusz, albo pomału, czyli częste stawianie organizmu na krawędzi ćpaniem, w końcu pikawka nie wytrzymała... a to co napisałem to i tak pewnie czubek góry lodowej spustoszenia jaki powodują narkotyki... tak RYSIEK SIĘ ZAĆPAŁ... umarł PRZEZ narkotyki, i z której strony by na to nie patrzeć to narkotyki były winne jego śmierci... dodatkowo, wszystkie ewentualne genetyczne niedoskonałości jego ciała, np podatność na choroby serca tylko to przyspieszyły... a to, że lekarze napiszą sobie, że zmarł na NIEWYDOLNOŚĆ serca spowodowaną narkotykami... oznacza to, że NARKOTYKI spowodowały tą niewydolność i ta niewydolność właśnie go zabiła... bo przecież nie napiszą w raporcie, że się ZAĆPAŁ...

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

Znaczy zaćpał się na śmierć :D

Crazy_Ivan

nie chce mi sie z toba gadać, tłumaczyć od nowa, bo i tak nie zrozumiesz.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

no bo nie masz racji... czy to w momencie wstrzykiwania gówna, czy też akurat nie wtedy, zniszczenia spowodowane narkotykami i powodujące śmierć to zaćpanie się na śmierć... tak jak ktoś tu podał przykład, czy umierasz w momencie potrącenia przez samochód czy potem w szpitali, powodem było potrącenie przez samochód (zaćpanie się)... ring any bell? :D:D:D:D:D

Crazy_Ivan

przeczytaj 5 pierwszych stron ze zrozumieniem jeszcze raz, a potem do słownika , bo nie rozumiesz znaczenia słowa zacpac się, dlatego nie chce mi się tego znowu tłumaczyć

ocenił(a) film na 10
800dpi

nadzejdzie czas kiedy bedziesz klekal. bede sie modlil do Szatana by zeslal na ciebie tysiace plag i sprawil bys nie mogl normalnie funkcjonowac

ocenił(a) film na 10
800dpi

chcialbym znac twoje prawdziwe dane i z toba porozmawiac:)

biczbozy

brud zalozyl konto tylko po to, zeby podwyzszyc srednia hagiografii swojego zacpanego idola, jakie to pocieszne:D